Ανασχηματισμός για να καλύψει τα κενά (και για τον Κουβέλη)

από Team MyPortal.gr
sms

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τελικά να μην προχωρήσει σε έναν ευρύ ανασχηματισμό αλλά κυρίως να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών. Κεντρικό πρόσωπο ο Γιάννης Δραγασάκης που εκτός από τα καθήκοντα αντιπροέδρου αναλαμβάνει και το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο Ανάπτυξης-Οικονομίας. Όπως αναμένονταν υπήρξε αντικατάσταση του Γιάννη Μουζάλα, που είχε και ζητήματα υγείας, από τον Δημήτρη Βίτσα ενώ στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας τοποθετήθηκε ο Φώτης Κουβέλης που άλλωστε από καιρό είχε συνταχθεί με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως τη θέση του παραιτηθέντος Κώστα Ζουράρη κατέλαβε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι των ΑΝΕΛ και έτσι υφυπουργός Παιδείας ορίστηκε η Μερόπη Τζούφη ενώ στη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου ορίστηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά σε επίπεδο υφυπουργού. Τέλος υφυπουργός Πολιτισμού- Αθλητισμού  ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Στρατής.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε:

“Θέλω να σας ανακοινώσω τις περιορισμένες αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός:

Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Δραγασάκης ο οποίος παραμένει και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη θέση του κ. Γιάννη Μουζάλα τον οποίο ο Πρωθυπουργός ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του στο Κυβερνητικό έργο, ο κος Δημήτρης Βίτσας

Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Κος Φώτης Κουβέλης.

Επίσης, Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη

Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κος Αθανάσιος Ηλιόπουλος, και

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο κος Κωνσταντίνος Στρατής.

Οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους”.