Στο σφυρί το 23% της ΕΥΑΘ για 35 εκ. Ευρώ

από Team MyPortal.gr
sms

Ένα ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018. Μεταξύ αυτών και για την Εταιρεία Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, σε ποσοστό 23% με προϋπολογισθέν τίμημα 35 εκ. Ευρώ. Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ έχει δεσμευθεί πως η ΕΥΑΘ θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.

Επίσης προβλέπονται 232 εκ. από την παραχώρηση του ΟΛΘ, μια διαδικασία η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους ώστε να περάσει το λιμάνι Θεσσαλονίκης στα χέρια του ιδιώτη.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει και 50 εκ. από την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Πριν μια εβδομάδα τ ο ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή σε διεθνή δημόσιο διαγωνισμό με σκοπό την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της.

Ακόμη ποσό της τάξης των 66.5 εκ. Ευρώ προβλέπεται από την αξιοποίηση μικρών μαρίνων και λιμένων, μεταξύ των οποίων και η μαρίνα Αρετσούς στην Καλαμαριά. Πριν τέσσερις ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου και της μαρίνας Χίου.