Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στο ρέμα της Ν. Απολλωνίας, από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης

από Team MyPortal.gr
sms
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται πολλαπλά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, στο ρέμα της Ν. Απολλωνίας, ένα από τα μεγαλύτερα ρέματα στο νομό.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, οι επεμβάσεις κρίθηκαν απαραίτητες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα, πριν την έναρξη του χειμώνα, οι διαβρώσεις που με την πάροδο των χρόνων δημιουργήθηκαν στην υπάρχουσα αντιπλημμυρική επένδυση των πρανών του ρέματος και ειδικά προς την επαρχιακή οδό Ν. Απολλωνίας – Καλαμωτού, εγκυμονώντας κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων, σε πιθανές  ισχυρές βροχοπτώσεις το επόμενο διάστημα, στον οικισμό του Καλαμωτού (Δ.Ε. Καλινδοίων, Δήμου Λαγκαδά).

Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης, αλλά και της προβλεπόμενης επέκτασης των αντιπλημμυρικών υποδομών του ρέματος της Ν. Απολλωνίας  προς βορρά και την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας. Ενημερώθηκε από τους επιβλέποντες  μηχανικούς  της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, για την πορεία κατασκευής των λιθοπλήρωτων  συρματοκιβωτίων (σαρζανέτια) και ζήτησε την αυστηρή τήρηση  των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων  εργασιών, με την ίδια μέθοδο (σαρζανέτια) θα θωρακιστεί απέναντι στον κίνδυνο πλημμυρών, νησίδα αναπτυγμένης  δενδροφυτείας που υπάρχει εντός του ρέματος της Ν. Απολλωνίας, όπως  και στύλοι  του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο που γειτνιάζει με το ρέμα. Επίσης προβλέπεται  ο καθαρισμός της κοίτης από αυτοφυή βλάστηση, σκουπίδια και φερτά υλικά σε μήκος 2.000 μ. , ώστε να εξυπηρετεί απρόσκοπτα την απορροή κι απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων.