Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

από Team MyPortal.gr
sms

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες καλούν σήμερα, Παρασκευή (20/9) στις 10 το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μέλη της συλλογικότητας“Stop War on Migrants“.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή εκδίκαση υπόθεσης, που αφορά σε διαμαρτυρία ατόμων τέσσερα χρόνια πριν, έξω από το camp στα Διαβατά.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

“Στις 20/9/20 πραγματοποιήσαμε δημόσια παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το καμπ των Διαβατών, στα πλαίσια πανελλαδικής ημέρας αλληλεγγύης στους μετανάστες. Το κάλεσμα μας πλαισιώθηκε από αρκετό κόσμο που θέλησε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους εκατοντάδες μετανάστες που διέμεναν στο καμπ. Κατά την διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας συνομιλήσαμε με πολλές κατοίκους της δομής (εκείνη την περίοδο το εν λόγω καμπ ήταν ανοιχτή δομή) και διανείμαμε είδη πρώτης ανάγκης που είχαμε συγκεντρώσει. Λίγο καιρό μετά από την κινητοποίηση, ενημερωθήκαμε ότι 2 άτομα που παρευρέθησαν έξω από το καμπ, ταυτοποιήθηκαν με βάση τις πινακίδες αυτοκινήτων και κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας”