Παρουσίαση του έργου του ΦΟΔΣΑ ΚΜ στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην 88η ΔΕΘ

από Team MyPortal.gr
sms

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (7-15 Σεπτεμβρίου) αφήνοντας το στίγμα του αναφορικά με την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.  Ο Φορέας, με την παρουσία του στην έκθεση, ανέδειξε το πολύπλευρο έργο του, εστιάζοντας στην αποτελεσματική και ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο ΦοΔΣΑ συμμετείχε στις παράλληλες εκδηλώσεις δίνοντας μαθήματα know How μέσα από την δική του πορεία προς την Κυκλική Οικονομία στην πράξη:

– στην Εκδήλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  «Από το Παρόν στο Μέλλον: Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις σε Δράση».

– Στην Εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων “Διαχείριση αποβλήτων – Κυκλική οικονομία: Χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση των υποδομών”.

Στην εκδήλωση της  Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ) «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2021-2027». 

 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ο ΦΟΔΣΑ ΚΜ Μιχάλης Γεράνης:

«Ο ΦΟΔΣΑ  Πρωτοπορεί και ανταποκρίνεται στα καλέσματα της εποχής. Δυο είναι οι βασικοί πυλώνες για τη διαχείριση των απορριμμάτων η κοινωνία των πολιτών και η Πολιτεία, σε συνεργασία θα πιάσουμε τους στόχους μέχρι το  2030 για το 10% του ενταφιασμού. Η Κεντρική Μακεδονία είναι σε αυτό το δρόμο και θα το πετύχουμε.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την πορεία των μεγάλων έργων του Φορέα Θέλω να ευχαριστήσω τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας για την άριστη συνεργασία που έχουμε και υλοποιούμε πιστά τον Περιφερειακό σχεδιασμό αλλά και για την εμπιστοσύνη.

Θέλω όμως να  ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες και όλο το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό που καθημερινά δουλεύει με αφοσίωση για την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, έναν τομέα εξαιρετικά σημαντικό για την κοινωνία μας».

‘Όπως κάθε χρόνο το περίπτερο του ΦοΔΣΑ προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τα στελέχη του φορέα για τα τρέχοντα έργα και τις υπό κατασκευή υποδομές. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών που προωθεί ο Φορέας για τη μετάβαση της Κεντρικής Μακεδονίας σε μια “πράσινη” κοινωνία.

Το περίπτερο του ΦΟΔΣΑ ΚΜ επισκέφτηκαν επίσης από τον χώρο της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, όπως ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης Πρόεδρος της ΠΕΔ ΚΜ και Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη. Ο Άνθιμος Αμανατίδης Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ.