Στέλιος Αγγελούδης για Μετρό Θεσσαλονίκης: Κλείνει μια μεγάλη εκκρεμότητα, θα επιμείνουμε μέχρι να φτάσει παντού

από Team MyPortal.gr
sms

Τις εγκαταστάσεις και σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. Ο κ. Αγγελούδης ξεναγήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικό Μετρό Νίκο Κουρέτα στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας, όπου βρίσκεται και το κέντρο ελέγχου λειτουργίας του Μετρό. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν μαζί σε συρμό, κάνοντας στάσεις στους σταθμούς Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο κ. Αγγελούδης σημείωσε τα εξής:

«Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικό Μετρό Νίκο Κουρέτα για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση. Οι Θεσσαλονικείς θα έχουμε στη διάθεσή μας τους επόμενους μήνες το πιο σύγχρονο και ασφαλές Μετρό της Ευρώπης.
Προφανώς η 3οή Νοεμβρίου σηματοδοτεί το κλείσιμο μιας μεγάλης εκκρεμότητας που ταλαιπώρησε την πόλη για πάνω από τρεις δεκαετίες. Πρόκειται για ένα κορυφαίο συγκοινωνιακό έργο που πέρα από τα προφανή οφέλη στην καθημερινότητα των πολιτών συμβολίζει πως κάτι, επιτέλους, αλλάζει, πως τα έργα στη Θεσσαλονίκη δεν αρχίζουν μόνο, αλλά και τελειώνουν.
Την ίδια ώρα, είναι σαφές πως η λειτουργία της βασικής γραμμής του Μετρό οφείλει να είναι μόνο η εκκίνηση, πρέπει να κοιτάξουμε άμεσα την επόμενη ημέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να εντείνουμε τη διεκδίκησή μας ώστε το Μετρό να φτάσει παντού, σε ολόκληρη την πόλη, το ταχύτερο δυνατό.
Μετά την παράδοση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά το δεύτερο εξάμηνο του 2025, θα πρέπει να ακολουθήσουν ρητές δεσμεύσεις, ώστε εντός ενός συγκεκριμένου, ρεαλιστικού χρονοδιαγράμματος, να φτάσει τόσο στο Αεροδρόμιο όσο και στα δυτικά της πόλης. Διεκδικούμε για τη Θεσσαλονίκη συνέχεια, αποτελεσματικότητα και συνέπεια».