Βηρυτός: Νέες εκρήξεις σε ασυρμάτους της Χεζμπολάχ – Τρεις νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

από Team MyPortal.gr
sms

Μία μέρα μετά τις μαζικές εκρήξεις βομβητών μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, εξερράγησαν ασύρματοι που χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της οργάνωσης. Σύμφωνα με το Reuters υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε κηδεία. Το κρατικό πρακτορείο του Λιβάνου κάνει λόγο για τρεις νεκρούς στην περιοχή Μπεκάα του Λιβάνου, στα ανατολικά της χώρας. Ειδικότερα, δύο εκρήξεις ακούστηκαν στα νότια προάστια της Βηρυτού το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Reuters, συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου εξερράγησαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης στα νότια της χώρας και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, αναφέρει πηγή στο πρακτορείο.

Οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο αναφέρουν ότι δεν ήταν σαφές αν ο εξοπλισμός ήταν βομβητές. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ασύρματους πομποδέκτες.

Τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις που ακούστηκαν έγινε κοντά σε σημείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κηδεία για τους νεκρούς της Τρίτης, όταν χιλιάδες βομβητές που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ ανατινάχτηκαν σε όλη τη χώρα.

Δημοσιογράφοι του Reuters δήλωσαν ότι άκουσαν τουλάχιστον δύο περιορισμένης έντασης εκρήξεις σήμερα σε διαφορετικά σημεία των προαστίων της Βηρυτού. Δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές τι προκάλεσε τις εκρήξεις.

Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτήν τη φορά δεν πρόκειται για βομβητές (pagers) αλλά για ασυρμάτους (walkie-talkie).