Η φον ντερ Λάιεν ανακοινώνει τη νέα σύνθεση της Κομισιόν

από Team MyPortal.gr
sms

«Ώρα μηδέν» για την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση των νέων Επιτρόπων από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόκειται να παρουσιάσει την Τρίτη το πρωί τα ονόματα που θα στελεχώσουν τη νέα ομάδα της.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ έγραψε στο Χ ότι η φον ντερ Λάιεν θα παρουσιάσει «την πρότασή της για το νέο Κολέγιο στα μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί».

«Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά την παρουσίαση στους προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο», σημειώνει.

Πριν από λίγες ημέρες, το Politico είχε δημοσιεύσει τη λίστα με τα επικρατέστερα ονόματα και τα μελλοντικά χαρτοφυλάκια τους στην Κομισιόν «φον ντερ Λάιεν ΙΙ».

Ο Έλληνας υποψήφιος και πρώην περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, φαίνεται να βρίσκεται στην κορυφή του χαρτοφυλακίου των Μεταφορών.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι περίμενε ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο με αντάλλαγμα τη βοήθεια και τον ρόλο που έπαιξε για την εξασφάλιση άλλων πέντε ετών για τη φον ντερ Λάιεν. Η επίβλεψη του χαρτοφυλακίου μεταφορών μπορεί να αποτελέσει κλειδί για την ενίσχυση της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Ελλάδας», έγραφε το Politico.