Tα παρασκήνια της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού, τα πολιτικά μηνύματα και η Θεσσαλονίκη

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ο πρωθυπουργός ο οποίος πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα που έκανε αποδεκτή την πρόταση μομφής αμέσως μόλις τελείωσε την συνέντευξη Τύπου.

Τα εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν συζήτηση και πριν την έναρξη της, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει πως “έχουμε αποφασίσει να μην ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά των άλλων κομμάτων”. Κατά την διάρκειά της συνέντευξής Τύπου πάντως τα “έσυρε” και στα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως βρίσκεται σε πολιτική αφασία ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για πολιτική “όχι σε όλα” και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Η συνέντευξη Τύπου διήρκησε δύο ώρες και 15 λεπτά και δέχθηκε 39 ερωτήσεις εκ των οποίων 3 απο ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και 6 της υπόλοιπης περιφέρειας.

Αυτή τη φορά δεν εμφανίστηκε μοιράζοντας… κουβέρτες στους δημοσιογράφους λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας από τον ισχυρό κλιματισμό. Δεν έκρυψε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση και για αυτό, είπε, δοκίμασε τέσσερις καρέκλες πριν καταλήξει σε αυτήν που τον βολεύει δεδομένης και της πολύωρης συνέντευξης.

Για τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στο Μετρό λέγοντας πως τα εγκαίνια σημαίνουν λειτουργία και πρώτο εισιτήριο και πως η παράδοση του έργου θα αλλάξει και την καχυποψία των πολιτών για την πρόοδο των έργων της Θεσσαλονίκης. “Η δεύτερη τετραετία μας θα είναι για τη Θεσσαλονίκη αυτή της υλοποίησης”, είπε. Έμφαση έδωσε στα δύο νοσοκομεία, ογκολογικό και παιδιατρικό και στην ανάπλαση της ΔΕΘ

Ερωτήθηκε και για την επιλογή του να προτείνει τον Απόστολο Τζιτζικώστα ως νέο Επίτροπο στην Ε.Ε. “Είναι ένα έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, θα είναι εξαιρετικός επίτροπος”, είπε και πρόσθεσε πως στο πρόσωπό του τιμά και τη Μακεδονία.

Φυσικά το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα πολιτικά ζητήματα και τα μηνύματα που έστειλε ήταν:

  • Εκλογές θα γίνουν το 2027

  • Είμαι πρόεδρος της ΝΔ και δεν σκοπεύω να συνταξιοδοτηθώ

  • Αμ η ΝΔ υλοποιήσει το πρόγραμμά της, το 2027 μπορεί να κερδίσει ξανά την αυτοδυναμία

  • Η ΝΔ ειναι ενωμένη και ισχυρή, με τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά έχω ειλικρινή σχέση έχουν το απόλυτο δικαίωμα στην έκφραση της προσωπικής τους άποψης

  • Απορρίπτω τη δεξιά στροφή

  • Η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι άδικη για την πρόεδρο και το θεσμό, θα ανοίξει τον Ιανουάριο.