«Μετωπική» για τις παρακολουθήσεις: Μύδροι κατά της δικαιοσύνης από την αντιπολίτευση – Η αντίδραση της κυβέρνησης

από Team MyPortal.gr
sms

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε το πόρισμα του Αρείου Πάγου.

Με το εν λόγω φαίνεται ότι η ΕΥΠ και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχέση με το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, παραπέμποντας σε δίκη μόνο τους τέσσερις υπεύθυνους ιδιωτικών εταιρειών.

Τα κόμματά εκτόξευσαν μύδρους κατά της δικαιοσύνης, προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης.

«Εδώ γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης από τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων εναντίων της Δικαιοσύνης. Η επίθεση αυτή, που έγινε στο πρόσωπο της εισαγγελέως, άρα στην ελληνική Δικαιοσύνη, υπερέβη κάθε θεσμικό όριο. Το λέω γιατί αυτοί που επιτέθηκαν για την έκδοση ενός πορίσματος 300 σελίδων ομολόγησαν εδώ στην Βουλή ότι δεν το έχουν διαβάσει» ανέφερε σχετικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «βαθύ σκάνδαλο και σκοτεινή παρένθεση».

«Αν όμως δεν είναι το Μαξίμου που παρακολουθούσε το μισό πολιτικο-οικονομικό σύστημα της χώρας, τότε κ. Μητσοτάκη, προκύπτει για εσάς άλλο αδυσώπητο ερώτημα: Ποιος παρακολουθεί αυτόν τον τόπο; Από όλα τα παραπάνω καταδεικνύεται ότι το σκάνδαλο είναι τόσο βαθύ και η κυβέρνηση τόσο συνδεδεμένη με αυτό, που κάθε απόπειρα ξεπλύματος απλώνει ακόμη περισσότερο τον λεκέ της ευθύνης» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, υπογράμμισε: «Άρα, όλη η καταγγελία του κ. Κασσελάκη προέρχεται είτε από προϊόν ανάγκης αντιπολιτεύσεως, είτε από προϊόν παντελούς άγνοιας (…) Για τον κόσμο μας ακούει δεν κάνει ότι θέλει η κυβέρνηση ούτε καμία άλλη κυβέρνηση στην ελληνική δικαιοσύνη».

«Είμαι απολύτως καθαρός στις ενέργειες μου. Είναι ξεκάθαρο καθώς βρίσκομαι και μιλάω από κυβερνητικά έδρανα, ότι ο πθ με εμπιστεύεται απολύτως. Δεν μπορεί να προκύψει κάτι διαφορετικό. Σέβομαι τις αποφάσείς δικαιοσύνης. Υποθέτω ότι το ίδιο κάνετε και όλοι εσείς. Προφανώς από δω και πέρα θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες και επιβεβλημένες ενέργειες» είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν θέλω να φανταστώ ότι ο κ. Χατζηδάκης παραμένει στη κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε ΕΥΠ για να τους παρακολουθεί του υπουργούς. Μας αφήνετε να πιστέψουμε ότι υπάρχει συγκάλυψη και διαπλοκή στο υπουργικό» απάντησε ο αρχηγός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

«Υπερταμείο κ. Χατζηδάκη, υπερθράσος Γεωργιάδη ως ομοιοπαθής, εσείς θα ακολουθήσετε Άδωνι, και θα ζητήσετε γονυπετής συγγνώμη από τον Δημητριάδη;» αποκρίθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το πόρισμα του Αρείου Πάγου είναι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση για να συγκαλύψει τεράστιες ευθύνες που έχει η ίδια. Ό,τι και να πείτε δε σας ξεπλένει» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

«Η κυρία Αδειλίνη πρέπει να καταλάβει ότι είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και όχι “εισαγγελέας – καταψύκτης πάγου” της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να βάζει σε πάγο την Δικαιοσύνη, όταν αυτό βολεύει τη ΝΔ» είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη διαμορφώνει συνθήκες καθεστωτικής εξουσίας. Ένα καθεστώς που έχει παραδοθεί στο πιο σκοτεινό παρακράτος Τα καθεστώτα όμως έχουν πάντα μια κοινή μοίρα στην Ιστορία. Πέφτουν με πάταγο» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

«Θα ήθελα να υποβάλλω ένα ερώτημα στον κ. Υπουργό, στον κ. Χατζηδάκη. Είστε ο ίδιος στόχος παρακολούθησης, αποδεδειγμένα. Είστε ενήμερος για το πόρισμα; Το έχετε στα χέρια σας;» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Υποκριτικό αυτό που έγινε χθες. Από τη μία να κατηγορούν δικαιοσύνη και από την άλλη να μην έχουν διαβάσει δικογραφία και να χαλάνε τον κόσμο» ανέφερε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας.

Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι θα αναμείνει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και για τις υποθέσεις, που εκκρεμούν, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν να λάβουν γνώση όλων των στοιχείων.