Σάββας Χαλιαμπάλιας: Καν’ το όπως το Ισραήλ

από Team MyPortal.gr
sms

Με εφαρμογή του ισραηλινού μοντέλου να χορηγηθούν τα εμβόλια στους Έλληνες πολίτες, προτείνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών, σχολιάζοντας το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμού κατά της ασθένειας covid-19, ζητεί να λειτουργούν αδιάκοπα τα εμβολιαστικά κέντρα και να αξιοποιηθεί στο έπακρο το ιατρικό δυναμικό της χώρας.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από τις 26 Δεκεμβρίου και αναμένεται να πραγματοποιηθούν, σε τρεις φάσεις,  στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία έχουν ήδη οργανωθεί. Δίνεται προτεραιότητα σε γιατρούς και νοσηλευτές, όπως επίσης και σε ηλικιωμένους και σε ευπαθείς ομάδες αλλά με τους προβλεπόμενους ρυθμούς απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού.

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως εξασφάλισε έναν επαρκή αριθμό εμβολίων για τη διασφάλιση της ανοσολογικής προστασίας των πολιτών έναντι του κορωνοϊού.  Το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού βρίσκεται σε καλό δρόμο,  σε σύγκριση και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά θα πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό το λόγο, προτείνουμε να ακολουθήσουμε τη μέθοδο που εφαρμόζει το Ισραήλ λειτουργώντας τα εμβολιαστικά κέντρα 24 ώρες το 24ωρο και επί 7 ημέρες την εβδομάδα» επισημαίνει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής.

«Επίσης, προσυπογράφουμε την πρόταση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Α. Εξαδάκτυλου ο οποίος κάλεσε τη κυβέρνηση να αξιοποιήσει το ιατρικό δυναμικό της χώρας. Ο ίδιος σημείωσε πως μπορούν να μπουν στην μάχη των εμβολισμών και όλοι οι γιατροί (περίπου 18.000 άτομα) που έχουν τη σχετική γνώση και την εμπειρία. Έτσι μόνο  θα μπορέσουμε να φτάσουμε γρήγορα στο τέλος αυτής της οδυνηρής περιπέτειας» συμπληρώνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.