Μητσοτάκης: Το εμβόλιο “σύνορο” πριν και μετά την πανδημία για επάνοδο στην ανάπτυξη

από Team MyPortal.gr
sms

Το εμβόλιο αποτελεί το “σύνορο” μετά τον επίλογο της πανδημίας και τον πρόλογο της μετα-covid εποχής, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εθνική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2021.

Στο 1ο τρίμηνο επεκτείνονται τα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έλαβε η κυβέρνηση το 2020, ενώ όλη τη διάρκεια χρόνου προωθούνται οι τομές που θα επαναφέρουν τη χώρα σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, ο προϋπολογισμός του 2021 συντάχθηκε υπό πρωτόγνωρες συνθήκες εν μεσώ πρωτοφανούς κρίσης με το τέλος να είναι ακόμα άγνωστο και τα στοιχεία αβέβαια.

Με το νέο προϋπολογισμό τόνισε, ενισχύονται εφεδρείες κατά της πανδημίας με επιπλέον 7,5 δισεκ. ευρώ. Επεκτείνονται οι φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για να τονωθεί η απασχόληση και επενδύσεις και προωθείται η επανεκκίνηση της οικονομίας με αξιοποίηση του σύνολου εθνικών και κοινοτικών πόρων.

Προτεραιότητες μας, εξήγησε ο πρωθυπουργός, ήταν η θωράκιση του ΕΣΥ, η φροντίδα ανέργων και εργαζομένων και η και διαφύλαξη της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε, εάν δεν υπήρχαν τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση από τον περασμένο Μάρτιο – ύψους 23,2 δισ. ευρώ -, τα αποτελέσματα θα ήταν αρνητικά για τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ: skai.gr