Οι μεγαλύτερες Αμερικανικές επιχειρήσεις έρχονται τον Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ

από Team MyPortal.gr
sms

Της Παναγιώτας Καρακούση

Πάνω από 30 επιχειρηματικούς κολοσσούς, θα προσελκύσει η 83η ΔΕΘ, στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας. Μεταξύ αυτών, η Microsoft, η Coca-Cola, η Google και η Cisco.

Η 83η ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσίασε σήμερα το περιεχόμενο της.

Ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της επανάκαμψης της συμμετοχής του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου στην ΔΕΘ από το 2007, ενώ επισήμανε πως η ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα της 83ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης αντανακλά τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν οι δύο χώρες. Ακόμη, τόνισε πως μετά την έξοδο από τα μνημόνια, το μεγαλύτερο γεγονός της χώρας είναι η ΔΕΘ, η οποία φέτος θα αναδείξει την καινοτομία και τη τεχνολογία, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται επιχειρηματικά fora, καθώς και πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

«Και η Πρεσβεία και το Επιμελητήριο φροντίζουν ώστε να είναι εδώ υψηλόβαθμες κυβερνητικές αποστολές και τα Επιμελητήρια όλων των γειτονικών χωρών. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να αναβαθμίσουμε ολόκληρη την περιοχή, να δημιουργήσουμε ένα μεγαλύτερο κίνητρο για τις αμερικανικές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι διστακτικές να δραστηριοποιηθούν σε μια τοπική αγορά. Με την παρουσία υψηλόβαθμων κυβερνητικών αποστολών από τις γειτονικές χώρες δίνεται και η δυνατότητα για υψηλού επιπέδου συζητήσεις… Η ΔΕΘ αλλάζει πλέον τον τρόπο που προσεγγίζει πλέον τα πράγματα. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τη ΔΕΘ πραγματικό τεχνολογικό και οικονομικό μεγάλο γεγονός για τη νοτιοανατολική Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασόπουλος, ενώ υποστήριξε πως η ΔΕΘ θα μπορέσει να αποτελέσει το ορόσημο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, για τη μεταμνημονιακή της πορεία.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος επισήμανε πως η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί τεράστια ευκαιρία για τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να επανέλθει στο προσκήνιο αλλά και στην ελληνική οικονομία. Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου, Ηλίας Σπυρτούνιας τόνισε πως η φετινή ΔΕΘ θέλει να πετύχει κάτι διαφορετικό, δημιουργώντας ένα περίπτερο που θα προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να διαδράσει και να κάνει πολύ ευχάριστη την παραμονή του, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα πόσο η τεχνολογία και η καινοτομία παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόοδο και στην ευημερία της παγκόσμιας οικονομίας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Απόστολος Τζήκας δήλωσε χαρακτηριστικά «Για εμάς ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Ο στόχος μας είναι η ΔΕΘ να είναι η καλύτερη Γενική Έκθεση των τελευταίων 20 χρόνων. Νομίζω θα τα καταφέρουμε. Η ιδέα ήταν η ΔΕΘ, φέτος, να είναι ένα αφιέρωμα στη τεχνολογία και επειδή ο πήχης της αμερικάνικης τεχνολογίας είναι πολύ ψηλά, είναι πολύ σημαντικό να αναδείξουμε και την ελληνική τεχνολογία».

Καταλήγοντας, ο κ. Τζήκας υποστήριξε πως η συμμετοχή της Αμερικής φέτος στη ΔΕΘ, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθεί ο ρόλος της Θεσσαλονίκης στη τεχνολογία.