Χάος στις συναλλαγές με κάρτες VISA στην Ευρώπη

από Team MyPortal.gr
sms

Ένα πρωτοφανές χάος έχει πυροδοτήσει το μπλοκάρισμα του συστήματος πληρωμής καρτών VISA, που ξεκίνησε από τη Βρετανία και επεκτείνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Σύμφωνα με τη Visa, ορισμένες κάρτες δεν γίνονται αποδεκτές, ενώ εξετάζονται  τα αίτια.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές το μέγεθος του προβλήματος, όμως πελάτες της VISA σε όλη την Ευρώπη έχουν διαμαρτυρηθεί ότι οι απόπειρες να πληρώσουν απορρίφθηκαν.

Προβλήματα ανέφεραν και Ελληνες καταναλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να κάνουν συναλλαγές με τις κάρτες τους, οι οποίες όμως δεν  γίνονταν αποδεκτές από τα POS.
Λόγω του προβλήματος οι συναλλαγές δεν μπορούν να ολοκληρωθούν με το μεγαλύτερο σύστημα πληρωμής καρτών. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές, είτε διαδικτυακά είτε σε καταστήματα, δεν μπορούν να πληρώσουν για όσα θέλουν να αγοράσουν.
Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, καταναλωτές έλαβαν μηνύματα που τους έλεγαν ότι υπάρχει «διαταραχή των υπηρεσιών», γεγονός που σημαίνει ότι είναι αδύνατον να στείλουν ή να λάβουν χρήματα.
Από την πλευρά της η εταιρεία Visa ανακοίνωσε ότι το σύστημα πληρωμών της αντιμετωπίζει «διακοπή λειτουργίας» που εμποδίζει «κάποιες συναλλαγές» στην Ευρώπη.
«Είμαστε αυτή τη στιγμή αντιμέτωποι με μια διακοπή λειτουργίας που εμποδίζει την ολοκλήρωση κάποιων συναλλαγών με Visa στην Ευρώπη», ανακοίνωσε η εταιρεία με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Twitter.
Μέχρι στιγμής πάντως είναι άγνωστος ο αριθμός χρηστών καρτών που έχουν επηρεαστεί.