Συγκαλείται στις 9 Μαΐου η γενική συνέλευση της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας για τον “Κλεισθένη 1”

από Team MyPortal.gr
sms
Θερμός προμηνύεται ο Μάης στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς οι δήμαρχοι της χώρας εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά απέναντι στον “Κλεισθένη 1”, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο αναθεωρείται ο “Καλλικράτης”.
Έπειτα από την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη να ορίσει περιθώριο διαβούλευσης δύο εβδομάδων -μέχρι τις 14 Μαΐου- αντί των δύο μηνών που είχαν ζητήσει οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, συγκαλεί τη γενική συνέλευση της ΠΕΔ, ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.
Η συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας θα γίνει την Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 2.00 το μεσημέρι. Ο κ. Κυρίζογλου τηρεί σκληρή στάση έναντι του υπουργού Εσωτερικών, καταλογίζοντάς του κομματικές σκοπιμότητες πίσω από την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου, για το οποίο έχει σημειώσει ότι συνιστά κάθε άλλο παρά μεταρρύθμιση για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο “οδικός χάρτης” της ΚΕΔΕ
Στο μεταξύ, στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης 2 Μαΐου, συγκαλείται εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ώστε να αξιολογηθεί το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων του υπουργείου Εσωτερικών.
Στις 11 Μαΐου θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, ενώ στις 12 Μαΐου θα διεξαχθεί νέο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ και Ένωσης Περιφερειών. Νωρίτερα, αποφάσεις επί του “Κλεισθένη 1” καλούνται να έχουν λάβει τα δημοτικά συμβούλια και οι ΠΕΔ της χώρας.
Πηγή: fm100.gr