Σε εξέλιξη η συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στα Σκόπια

από Team MyPortal.gr
sms

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Σκοπιανό ομόλογο του, Νικολά Ντιμίτροφ στα Σκόπια. Οι επαφές του Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια με τον ομόλογο του ξεκίνησαν χθες το βράδυ, όπου δείπνησαν μαζί.

Η σημερινή συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών θα διαρκέσει ένα δίωρο ενώ στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ενημέρωση των Ελλήνων και δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ σε κοινή συνέντευξη Τύπου του Νίκου Κοτζιά και του κ. Ντιμιτρόφ αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσει (11.50 ώρα Ελλάδος) η ενημέρωση των δημοσιογράφων σε κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών.

Και στη συνέχεια, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνομιλίες στις 11.25 τοπική (12.25 ώρα Ελλάδος) με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ, Μπουγιάρ Οσμάνι, ενώ στις 12.05 θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.

Θα ακολουθήσει στις 13.00 τοπική (14.00 ώρα Ελλάδος) δεξίωση για την 25η Μαρτίου στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας, στα Σκόπια. Στις 15.30 τοπική (16.30 Ελλάδος) θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ, Ταλάτ Τζαφέρι, και ακολούθως στις 16.15 τοπική (17.15 Ελλάδος) τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUIΑλί Αχμέτι, και τέλος στις 17.10 (18.10 Ελλάδος) με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO DPMNE, Χριστιάν Μικόσκι.