Οι αιχμές της Πατουλίδου στο Δήμο Θεσσαλονίκης για τον περσινό χιονιά

από Team MyPortal.gr
sms

Αιχμές στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη διαχείριση των επιπτώσεων του περσινού χιονιά στις αρχές του έτους άφησε η Βούλα Πατουλίδου μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. Σχολιάζοντας τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και κυρίως στο δήμο Θεσσαλονίκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως “ελπίζω να έχουν αποτιμηθεί από τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους. Εύχομαι φέτος να αποφευχθεί το περσινό φαινόμενο, έτσι ώστε όλες οι προσβάσεις σε τόπους εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας να γίνονται όσο το δυνατό πιο απρόσκοπτα”.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης τόνισε επίσης πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και οι Τεχνικές της Υπηρεσίες ήταν έτοιμες να αντεπεξέλθουν στην επέλαση του χιονιά. Κρατήσαμε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο αρμοδιότητάς μας, ενώ οι βασικές προσβάσεις στα νοσοκομεία και το αεροδρόμιο δεν έκλεισαν ούτε λεπτό ”.

Κατόπιν η κα. Πατουλίδου αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας και των τεχνικών υπηρεσιών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, από χιονοπτώσεις και παγετό, της χειμερινής περιόδου 2017-2018. Συγκεκριμένα ανέφερε πως “η Μητροπολιτική Ενότητας Θεσσαλονίκης βρίσκεται και φέτος σε πλήρη ετοιμότητα καθώς η σύμβαση για τη μίσθωση των μηχανημάτων αποχιονισμού είναι σε ισχύ ενώ και οι ποσότητες αλατιού είναι επαρκείς.”