Χωρίς ΙLS το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης – Δύσκολος χειμώνας ενόψει λόγω ομίχλης

από Team MyPortal.gr
sms

Προ ημερών το Myportal.gr αποκάλυψε την έναρξη των εργασιών για την αναβάθμιση του διαδρόμου προσαπογειώσεων 10/28 του αεροδρομίου “Μακεδονία”. Δείτε το παλαιότερο ρεπορτάζ

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του τροχιοδρόμου ώστε να μπορεί για όσο καιρό είναι κλειστός ο 10/28 να λειτουργεί ως διάδρομος προσαπογειώσεων, ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι εργασίες στο σημείο διασταύρωσης με τον έτερο διάδρομο προσαπογειώσεων 16/34. Έτσι έκλεισαν και οι δύο βασικοί διάδρομοι και θα μειωθεί κατά 50% η δυνατότητα εξυπηρέτησης πτήσεων απο το “Μακεδονία”. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών 31 Μαρτίου ώστε να μην επηρεαστεί η τουριστική περίοδος.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα! Ο τροχόδρομος, που αναβαθμίστηκε και λειτουργεί πλέον ως βασικός διάδρομος προσαπογειώσεων, δεν διαθέτει σύστημα υποβοήθησης προσγείωσης λόγω ομίχλης, το γνωστό ILS, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου “Μακεδονία” που συχνά-πυκνά “ταλαιπωρείται” απο αυτό το πρόβλημα. Το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, με τους κανονικούς διαδρόμους προσαπογειώσεων, διαθέτει σύστημα ILS II.