Γερουλανος από Θεσσαλονίκη: Επικίνδυνος ο κ. Μητσοτάκης

από Team MyPortal.gr
sms

Το όραμά του για το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο βουλευτής Α’ Αθηνών και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Γερουλάνος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού. ,” Είναι εκτος τόπου, χρόνου και Ελληνικής πραγματικότητας.  Ο κ. Μητσοτάκης ζει στο χθες και το αύριο και ξεχνάει το σήμερα.  Είναι επικίνδυνος και οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες “, ανεφερε χαρακτηριστικα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα βήμα πριν την επαναφορά και για αυτό την ψήφο σας” τόνισε.

Σημειωσε πως εάν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποίησει τη συγκρότηση των «καλών προτάσεων σε ένα ενιαίο όραμα που θα γίνει διακριτό» και την παραγωγή ενός συγκεκριμένου σχεδίου. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «έχουμε πολιτικές διαφορές με τα άλλα κόμματα που είναι διακριτές».

Πατριωτική οικονομία

Σχεδον το σύνολο της ομιλίας του υποψηφίου προεδρου του ΠΑΣΟΚ αφορούσε το σχέδιο του για την Ελληνική πατριωτικη οικονομια . Ένα σχέδιο αναγέννησης όπως το έχει ονομάσει. Σχετικά με την ελληνική οικονομία, ο κ. Γερουλάνος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι υπάρχει ζήτημα με ις εισοδηματικές ανισότητες με αρκετούς πολίτες που « δε βγάζουν τον μήνα. Πρότεινε να κλείσει το υπερταμειο , ενώ ζήτησε διαφάνεια για τα “κόκκινα” δάνεια.

Αναφορικά με τον τουρισμό ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι πρέπει και μπορούν να αναπτυχθούν εναλλακτικές μορφές. Σχετικά με το πλάνο που έχει για την ενίσχυση των επιχειρήσεων είπε: «Είμαι υπέρ των κινήτρων αν δημιουργείς νέες αγορές», ενώ δεν παρέλειψε να ακήσει κριτική προς την κυβέρνηση της ΝΔ σε σχέση με την προσπάθειά της να μειωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. ” Η πατριωτική οικονομία είναι να ενισχύσεις αυτές τις επιχειρήσεις” πρόσθεσε. Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε και στο ελληνικό κράτος, όπως έχει διαμορφωθεί, αναφέροντας ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει «Το θεσμικό πλαίσιο δεν εξυπηρετεί την αποκέντρωση αλλά το μακρύ χέρι του συστήματος. Το παραγωγικό μοντέλο της χώρας πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να κάνουμε ριζική αποκέντρωση της εξουσίας», είπε.

ΣΤ. ΑΛ.