Ξεκινούν σε λίγη ώρα στην ΠΕΔΚΜ οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου

από Team MyPortal.gr
sms

Τα νέα όργανα διοίκησης (Διοικητικό Συμβούλιο και Εποπτικό Συμβούλιο) της περιόδου 2019 – 2023) εκλέγει σήμερα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας καθώς ξεκινούν σε λίγη ώρα οι εκλογικές διαδικασίες στη Γενική Συνέλευση, η οποία έχει οριστεί για τις 11.00 π.μ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ως ο δήμαρχος της έδρας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης έχει ήδη αποστείλει σχετική πρόσκληση στα 200 μέλη της.

Αυτά είναι οι 38 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας και 162 δημοτικοί σύμβουλοι που ορίστηκαν από τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια.

Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία της ΠΕΔ Κ-Μ είναι τέσσερις.

Η «γαλάζια» παράταξη κατεβαίνει με τον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ενώ από το χώρο του ΠΑΣΟΚ υποψήφιος θα είναι ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος χθες, όπως έγραψε το myportal.gr, κατέθεσε την υποψηφιότητά του στα όργανα της ΠΕΔ. Τα άλλα δυο ψηφοδέλτια προέρχονται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και στα οποία συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στους χώρους αυτούς.

Η υποψηφιότητα του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη φέρεται να έχει το προβάδισμα καθώς από τους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας οι 33 βρίσκονται σε «γαλάζια» χέρια. Σε σύνολο 200 εκλεκτόρων (38 δημάρχων και 162 άλλων αυτοδιοικητικών) οι προσκείμενοι στην ΝΔ υπερτερούν εκείνων των ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ-ΚΜ τα μέλη της θα εκλέξουν και τους εκπροσώπους για τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) η οποία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στην Αθήνα και στην οποία θα είναι υποψήφιος ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.