Ξεκινάει καινούριο πρόγραμμα χρηματοδότησης επιχειρηματικότητας νέων

από Team MyPortal.gr
sms

Ο διοικητής του ΟΑΕΔΣπύρος Πρωτοψάλτης, μίλησε για νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης επιχειρηματικότητας των νέων ηλικίας από 18 έως 29 ετών που ανοίγει αύριο, την οικονομική βοήθεια που αναμένεται να δοθεί στους μακροχρόνια άνεργους αλλά και «τα φθηνά στεγαστικά δάνεια για νέους κάτω των 39 ετών».

Ο ίδιος, μιλώντας στο Mega, σχολίασε και την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινώντας από την επιταγή ακριβείας των 250 ευρώ που αναμένεται να δοθεί τα Χριστούγεννα στους μακροχρόνια ανέργους, αναφέροντας πως οι δικαιούχοι υπολογίζονται περίπου στους 100.000.

Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και εισοδηματικό κριτήριο οικογενειακό.

«Οποιοσδήποτε είναι άνεργος πάνω από 12 μήνες θεωρείται μακροχρόνια άνεργος. Θα εξειδικευθεί το μέτρο, δεν θα λάβουν τα χρήματα όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι» εξήγησε ο ο κ. Πρωτοψάλτης.

Αναφορικά με το πρόγραμμα «φθηνά στεγαστικά δάνεια για νέους κάτω των 39 ετών» είπε:

«Θα υπάρξουν χαμηλότοκα, σχεδόν μηδενικά, δάνεια για την πρώτη κατοικία ατόμων έως 39 ετών, θα αφορά κατοικίες πάνω από κάποια ηλικία και θα υπάρξουν και άλλα κριτήρια τα οποία θα διευκρινιστούν την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου».

Ανοίγουν οι αιτήσεις για πρόγραμμα σε νέους

Ο διοικητής ανέφερε ότι τα 375 εκατομμύρια που συγχρηματοδοτούν τα δάνεια προέρχονται από τα αποθεματικά του τέως ΟΕΚ τα οποία έχει πλέον η ΔΥΠΑ και τα οποία δεν είχαν αξιοποιηθεί.

Ακόμη, ανέφερε ότι όσον αφορά την άδεια μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα, επεκτείνεται στους 9 μήνες από τους 6 που ισχύει σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει μία εξισορρόπηση με τον δημόσιο τομέα.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Πρωτοψάλτης ανακοίνωσε πως αύριο ανοίγουν οι αιτήσεις για ένα καινούριο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων 18-29 ετών. «Θα τους δώσουμε 14.800 ευρώ για να ανοίξουν δικιά τους επιχείρηση στην ψηφιακή οικονομία. Αφορά 3.000 επιχειρήσεις, 3.000 νέους» προσέθεσε. Για τους 30 με 45 ετών θα βγει μετέπειτα άλλο πρόγραμμα, κατέληξε ο κ. Πρωτοψάλτης.