Ξεκινά τα δρομολόγια το καραβάκι «Κωσταντής» προς Περαία και Νέους Επιβάτες

Ο «Κωνσταντής» όπως κάθε χρόνο ανοίγει πρώτο τα πανιά του την Παρασκευή 07/05/2021, ανοίγοντας τη σεζόν της εταιρείας «Karavakia Thessaloniki Waterbus».

Ξεκινάει δρομολόγια από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον Λευκό Πύργο, συνδέοντας ακτοπλοϊκά για ακόμη μία χρονιά τον κεντρικό δήμο με τις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» παραλίες του δήμου Θερμαϊκού την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, σημαίνοντας έτσι την έναρξη της θαλάσσιας συγκοινωνίας για τη φετινή σεζόν στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου.

Λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, ο Κωνσταντής θα πραγματοποιεί φέτος συνολικά οκτώ δρομολόγια (4 από Θεσσαλονίκη και 4 από Νέους Επιβάτες), ενώ ο αριθμός των επιβατών θα είναι μειωμένος κατά 50%, όπως προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα ξεκινά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τους Νέους Επιβάτες και την Περαία από 7/5/2021, με τον «Κωνσταντή» να πραγματοποιεί τα δρομολόγια:

 

Aπό Θεσσαλονίκη: 10πμ, 12.30μμ, 15.00μμ και 17.30μμ

Aπό Νέους Επιβάτες στις 11.15πμ, 13.45μμ, 16.15μμ και 18.45μμ.

 

Από πέρυσι, έτσι και φέτος έχει τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό εισιτήριο και όσοι το διαθέτουν θα έχουν προτεραιότητα, επισημαίνοντας πως αποτρέπει αφενός τον συνωστισμό έξω από το καραβάκι, παρέχει αφετέρου μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες.

Οι επιβάτες θα μπορούν να βγάζουν εισιτήρια και πάνω στο πλοίο. Ακόμη, παραμένουν σε ισχύ οι κάρτες πολλαπλών διαδρομών, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως τα καραβάκια έχουν ράμπες για την πρόσβαση ΑμεΑ.

No Comments Yet

Comments are closed