Βροχή οι παραιτήσεις στη συμμαχία Κιλιτσντάρογλου – Τι θα γίνει με τον Ογάν

από Team MyPortal.gr
sms

Δύσκολες ώρες για την συμμαχία των έξι κομμάτων του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία της 28ης Μαΐου.

Την ώρα που ο πρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) μαζεύει δυνάμεις για το δεύτερο γύρο με το φαβορί Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 11 μέλη της Επιτροπής Ιδρυτών του Κόμματος του Μέλλοντος, του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου προσχώρησαν στο Κόμμα Δικαιοσύνη και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ τα συγκεκριμένα στελέχη αποφάσισαν να αλλάξουν στρατόπεδο εξαιτίας της σκληρής γλώσσας του Κιλιτσντάρογλου, κατά των προσφύγων, τους οποίους δεσμεύτηκε ότι θα τους διώξει από τη χώρα αν επικρατήσει.

«Ιδρύσαμε αυτό το κόμμα με ελπίδες, αλλά με τον καιρό ήμασταν βαθιά απογοητευμένοι. Άρχισαν να εμφανίζονται αντιφάσεις μεταξύ του προγράμματος του κόμματος και της πρακτικής. Έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα, στο οποίο αγνοείται η αξία και η εργασία. Δεν θέλουμε πλέον να είμαστε οι ανθρώπινοι πόροι σε προσωπικές φιλοδοξίες. Στόχος μας είναι να κάνουμε καθαρή πολιτική. Οι εκλογές της 14ης Μαΐου έβγαλαν αποτελέσματα γεμάτα διδάγματα. Θα είμαστε ενάντια σε αυτούς που καταπατούν την προσφυγική και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Θα βρεθούμε ενάντια σε μια γλώσσα που προσβάλλει τους πρόσφυγες που κατέφυγαν στη χώρα μας. Θα σταθούμε απέναντι σε αυτούς που υπόσχονται να φορτώσουν πρόσφυγες σε φορτηγά και να τους απελάσουν, όπως οι ναζί. Θα είμαστε επίσης ενάντια στη βία, τον τρόμο, το αίμα και το μίσος» ανέφεραν οι “11”, μετέδωσε συγκεκριμένα η ΕΡΤ.

Ζυμώσεις υπάρχουν και στο κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ. Το «Καλό Κόμμα» που έλαβε 9,68% στον πρώτο γύρο των εκλογών θα πραγματοποιήσει συνέδριο στις 25 Ιουνίου, προφανώς με αφορμή και το κακό εκλογικό αποτέλεσμα

Τι θα κάνει ο Ογάν

Τα χαρτιά του είναι έτοιμος να ανοίξει και ο Σινάν Ογάν με φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να προεξοφλούν ότι θα στηρίζει το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δεύτερο γύρο. Το επιχείρημα που θα δώσει είναι ότι ο Κιλιτσντάρογλου υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 54χρονος Ογάν που απέσπασε ποσοστό λίγο πάνω από το 5% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών θα παρουσιάσει πέντε σημεία στα οποία κατέληξε σε συμφωνία με τον Ερντογάν.