Βρετανία: Πέντε ελληνικά νησιά στην «πράσινη λίστα» με τους πιο ασφαλείς προορισμούς

Πέντε νησιά, Κέρκυρα, Κρήτη, Κως, Ρόδος και Ζάκυνθος, φαίνεται ότι θα ενταχθούν στην «πράσινη λίστα» με τους προορισμούς που θεωρούνται ασφαλείς για να ταξιδεύσουν οι Βρετανοί, η οποία θα ανακοινωθεί την Παρασκευή από την κυβέρνηση, μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Με αναφορές τους οι βρετανικές Sun, Independent, The Times κατονομάζουν τα εν λόγω ελληνικά νησιά ως προορισμοί χαμηλού κινδύνου για Covid και ότι το υπουργείο Εξωτερικών αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές οδηγίες για την «πράσινη λίστα» των περιοχών, στις οποίες θα μπορούν να ταξιδέψουν οι Βρετανοί με την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας από τις 17 Μαΐου.

Η αρμόδια υπηρεσία του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών (FCDO) είναι αυτή που εκδίδει τις λίστες

– Οι χώρες που θα καταχωρηθούν ως «κόκκινες» ή «πορτοκαλί» στο σύστημα αξιολόγησης κινδύνου, θα απαιτούν καραντίνα – σε ξενοδοχείο ή κατ’ οίκον, αντιστοίχως.

– Όσοι προέρχονται από χώρες της «πράσινης λίστας» θα αποφεύγουν την απομόνωση, αν και θα πρέπει να πληρώσουν 100 λίρες για τεστ Covid πριν από την αναχώρηση και μετά την άφιξη.

Σύμφωνα με την Independent οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου εκφράζουν τη δυσφορία τους καθώς σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν ανοίξει ο τουρισμός στη Βρετανία, δεν υπάρχει εικόνα για το ποιες χώρες ή περιοχές θα συμπεριληφθούν στην «πράσινη λίστα».

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη επίσημη σύσταση προειδοποιεί κατά των ταξιδιών στην Ελλάδα «βάσει της τρέχουσας αξιολόγησης κινδύνου λόγω Covid-19», προσθέτοντας ωστόσο ότι «η σύσταση της FCDO δεν τάσσεται κατά των ταξιδιών στα νησιά Ρόδο, Κω, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κρήτη».

No Comments Yet

Comments are closed