Βούγιας, Καλφακάκου, Αηδονά κατά Ζέρβα για το ΕΧΣ ανάπλασης της ΔΕΘ

 

Ως «Απαράδεκτη διαδικασία» από την πλευρά της Διοίκησης Ζέρβα χαρακτηρίζουν την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη γνωμοδότηση του Δήμου πάνω στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, Σπύρος Βούγιας, Ρία Καλφακάκου και Νέλλυ Αηδονά, μέλη της Επιτροπής.

Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση την κρισιμότητα του ζητήματος για την πόλη, για να ακολουθείται ως προς αυτό έκτακτη διαδικασία έν μέσω θέρους και ενώ, όπως αναφέρουν, βασικές λειτουργίες του Δήμου έχουν διακοπεί.

Μάλιστα αποδίδουν το γεγονός σε πρόθεση του δημάρχου και της διοίκησής του «να ξεμπερδεύουν με ένα τόσο σοβαρό θέμα ανώδυνα και χωρίς κανέναν διάλογο» όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν. Γνωστοποιούν, τέλος, την απόφασή τους να καταψηφίσουν την εισήγηση του Δήμου «διαμαρτυρόμενοι έντονα σ’ αυτή την πρωτοφανή και απαράδεκτη διαδικασία, που θέλει να εκβιάσει μια πολύ σοβαρή απόφαση, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ολόκληρης της πόλης«.

 

Η ανακοίνωση των τριών δημοτικών συμβούλων, μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εν μέσω θέρους και ενώ όλες οι βασικές λειτουργίες του Δήμου έχουν διακοπεί,  συγκαλείται τη Δευτέρα 3/8 εκτάκτως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για να αποφασίσει, ανάμεσα σε κάποια άλλα τρέχοντα  θέματα, και για το πολύ κρίσιμο για την πόλη μας θέμα της γνωμοδότησης του Δήμου πάνω στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την ανάπλαση της ΔΕΘ, και των αναμενόμενων ενστάσεων που έχουν υποβληθεί από σημαντικούς επιστημονικούς φορείς και πολίτες.

Η συνεδρίαση αυτή δεν γίνεται δια ζώσης , ούτε καν με τηλεδιάσκεψη, αλλά μέσω απαντητικών μέιλ (με ένα ξερό «ναι», «όχι» ή «λευκό»),  χωρίς καμία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, χωρίς διάλογο, ερωτήσεις ή, έστω, κάποιες διευκρινίσεις.

Ο δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θέλουν να ξεμπερδεύουν με ένα σοβαρό θέμα που αφορά το μέλλον και την ανάπτυξη της πόλης και την ποιότητα ζωής των πολιτών της , βιαστικά και ανώδυνα, χωρίς κανένα διάλογο.

Χρησιμοποιούν μια παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που πάρθηκε από την προηγούμενη διοίκηση και  έχει ελάχιστη σχέση με το σημερινό σχέδιο, αγνοώντας τις ενστάσεις του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της πόλης, του ΑΠΘ, του τμήματος Αρχιτεκτόνων και των άλλων εναγόντων, και ξεχνώντας τις εύλογες αντιρρήσεις, παρατηρήσεις και αλλαγές που εκφράστηκαν και προτάθηκαν στην δημόσια διαβούλευση πριν ενάμιση χρόνο.

Φέρνουν ένα θέμα που μόνο η εισήγησή του είναι δεκάδες σελίδες, σε «δια περιφοράς» (!) και εν μέσω διακοπών συνεδρίαση της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ., χωρίς να υπάρχει κανένας άμεσος και πιεστικός λόγος. Ζητούν με ένα απλό ΝΑΙ ή ΟΧΙ , χωρίς συζήτηση, να αποφασιστεί  ένα από τα σημαντικότερα θέματα για το μέλλον της πόλης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. από τρεις διαφορετικές παρατάξεις που υπογράφουμε παρακάτω, είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε την εισήγηση του Δήμου, διαμαρτυρόμενοι έντονα σ’ αυτή την πρωτοφανή και απαράδεκτη διαδικασία, που θέλει να εκβιάσει μια πολύ σοβαρή απόφαση, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ολόκληρης της πόλης.

 

Τα μέλη της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ.

Σπύρος Βούγιας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη»

Ρία Καλφακάκου, δημοτική σύμβουλος της δημοτικής παράταξης  «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ»

Νέλλυ Αηδονά, δημοτική σύμβουλος της δημοτικής παράταξης

«Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα»

No Comments Yet

Comments are closed