Η Βόρεια Ελλάδα βαρόμετρο για τη συγκυβέρνηση

από Team MyPortal.gr
sms

Το μακεδονικό αλλά και οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη αποτελούν βαρόμετρο για το μέλλον του πολιτικού γάμου μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν το τελευταίο διάστημα ο όγκος του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε και ο Ιβάν Σαββίδης (φωτό επάνω) και οι κινητοποιήσεις οπαδών του ΠΑΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα, με πιο πρόσφατες το σαββατιάτικο ντου στην εκδήλωση όπου θα μιλούσε ο Αδωνης Γεωργιάδης με αποτέλεσμα τη ματαίωσή της. Κινητοποιήσεις οι οποίες σε συνδυασμό με την υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώνονται σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις στη Βόρεια Ελλάδα, δημιουργούν πολλές σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Λύση στο Μακεδονικό και ταυτόχρονη σκληρή στάση στο ζήτημα του πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΟΚ σημαίνει μεγάλα εκλογικά ρίσκα για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα.

O Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ φαίνεται να καταλήγουν στην απόφαση να μην ψηφίσουν λύση για το Σκοπιανό που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, ενώ δε φαίνονται διατεθειμένοι να χαλάσουν τις καλές σχέσεις τους με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Τι σημαίνει αυτό στο «δια ταύτα» και αν θα προκαλέσει κυβερνητικό σχίσμα είναι κάτι που θα φανεί στο άμεσο μέλλον

Την ίδια στιγμή όπως γράψαμε πολλές φορές ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ανοίγματα προς την κεντροαριστερά, όπως φάνηκε από την πρόσκληση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μαξίμου, την υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη και τις χτεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου που εμπεριέχουν ανοίγματα προς πρόσωπα του χώρου της Κεντροαριστεράς, αλλά αντιτίθεται στην συνολική συνεργασία των δύο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής).
Με αυτήν την έννοια οι ερχόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για τις τελικές κυβερνητικές αποφάσεις. Που θα λάβουν υπόψη τους και το συνολικό πολιτικό κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα….

-Ο Νεολαίος-