Η Βίκυ και ο Βάκης

από Team MyPortal.gr
sms

Το ρολόι έδειχνε 2 και τέταρτο σήμερα το μεσημέρι όταν τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία. Απεικονίζει την σημερινή πρόεδρο της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης και φανατική υποστηρίκτρια του Κυριάκου Μητσοτάκη Βίκυ Ευταξά και τον πρώην πρόεδρο του οργάνου και σταθερό καραμανλικό Βάκη Φραντζή να περιμένουν σε ένα πεζούλι του Porto Palace να προσέλθει στο προσυνέδριο ο Κώστας Καραμανλής. Για να τον υποδεχτούν στην εκδήλωση, όπως και συνέβη λίγα λεπτά μετά.

Τους δύο γαλάζιους συνδέουν ουκ ολίγα πράγματα πέρα από την κοινή τους πεποίθηση στις ιδέες της  ΝΔ.  Κατ΄ αρχήν μια παλιά επαγγελματική συνεργασία.  Προέκυψε όταν  η αρχιτεκτόνισσα Ευταξά είχε σχεδιάσει τη βιτρίνα του φαρμακείου του Φραντζή, με το σχετικό σχέδιο να παραμένει μέχρι σήμερα σχεδόν αναλλοίωτο.

Και κατά δεύτερον μια αλληλοεκτίμηση που προέκυψε στα δύσκολα. Όταν ο Φραντζής, που ήταν πρόεδρος της Διοικούσας από το 2004 έως το 2009, είχε προτείνει  στην Ευταξά να είναι υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2009. Και η τότε πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης είχε δεχτεί, αν και οι εποχές ήταν δύσκολες για τη ΝΔ. «Τότε πολλοί είχαν λακίσει. Η Βίκυ όχι. Και είναι προς τιμή της», έλεγε το γνωστό καραμανλικό στέλεχος.

Από τέτοιες κινήσεις κτίζονται στα κόμματα στέρεες σχέσεις!