Βατόπουλος: Δύσκολο να τελειώσει το lockdown στις 7 Δεκεμβρίου

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, προχώρησε στην εκτίμηση ότι το lockdown δύσκολα θα τελειώσει στις 7 Δεκεμβρίου. «Έχουμε ακόμα καιρό για να αρθούν τα μέτρα» τόνισε ο κ. Βατόπουλος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τα κρούσματα είναι ακόμη υψηλά.

«Με τα κρούσματα των τελευταίων ημερών βλέπουμε μια αχτίδα αισιοδοξίας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε. Γενικώς, το lockdown και η απαγόρευση μετακινήσεων πετυχαίνουν. Είμαστε σε έναν καλό δρόμο, ελαττώνονται τα κρούσματα, άρα καλά κάνουμε αυτή τη διαδικασία. Για την άρση των μέτρων έχουμε καιρό ακόμα, γιατί παρόλο που ελαττώνονται τα κρούσματα, εξακολουθούν και είναι πάρα πολλά. Για να πούμε ότι είμαστε ασφαλείς για να συζητήσουμε για άνοιγμα πρέπει να φτάσουμε στα 300-500 κρούσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε δε, ότι στο τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για το πώς πάνε τα πράγματα.

«Το βρίσκω δύσκολο να τελειώσει το lockdown στις 7 Δεκεμβρίου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όταν, όμως, τα στατιστικά δεδομένα επιτρέψουν την άρση των μέτρων, τότε τα δημοτικά σχολεία θα είναι από τα πρώτα που θα ανοίξουν. «Με την έννοια ότι η αναλογία κόστους-κέρδους είναι σαφώς υπέρ το κέρδους, γιατί τα παιδιά ταλαιπωρούνται πολύ εκτός σχολείου» είπε χαρακτηριστικά.

No Comments Yet

Comments are closed