Βαρυμπόμπη: Στήνεται μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων για ζώα

Μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων για ζώα συντροφιάς στήνει ο «Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός», Dogs’ Voice μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βαρυμπόμπη.

Όπως τονίζει ο οργανισμός, ο μηχανισμός θα συντονιστεί με την ίδια μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στο Μάτι το 2018 καθώς αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες ζώα σε ανάγκη για πρώτες βοήθειες και φιλοξενίες.

Τι σημαίνει αυτό:

  1. Ομάδες εθελοντών πεδίου που κάνουν περισυλλογή τραυματισμένων ζώων τα μεταφέρουν σε κτηνιατρικούς σταθμούς του μηχανισμού για παροχή πρώτων βοηθειών και καταγραφή.
  2. Σε κάθε σταθμό υπάρχουν εθελοντές που ασχολούνται ΜΟΝΟ με την καταγραφή των ζώων (φωτό, ιστορικό και αξιολόγηση κτηνιάτρου) και ενημερώνουν την ομάδα διαχείρισης σχετικά προκειμένου να στείλουν τα ζώα σε κατάλληλα σπίτια φιλοξενίας.
  3. Εθελοντές μεταφοράς παίρνουν ζώα ΜΟΝΟ εφόσον έχουν περάσει από κτηνιατρικό έλεγχο και καταγραφή και τα μεταφέρουν στις φιλοξενίες τους.
  4. Συλλογή τροφών και φαρμάκων γίνεται στους κτηνιατρικούς σταθμούς για να υπάρχει σωστή διοχέτευση στους εθελοντές και καταγραφή.
  5. Τα ζώα κατόπιν μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες στην Αττική.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια οριστικοποίησης κτηνιατρικών σταθμών που να εξυπηρετούν τον μηχανισμό, ενώ απευθύνεται έκκληση σε κτηνίατρους σε κοντινή περιοχή στις πυρόπληκτες που θέλουν να προσφέρουν βοήθεια να επικοινωνήσουν άμεσα με τον οργανισμό.

No Comments Yet

Comments are closed