Βαρύ πένθος για τον πρώην πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Άννας Τσιλιγκίρογλου-Φαχαντίδου, συζύγου του πρώην προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Επαμεινώνδα Φαχαντίδη.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 11:00, στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς.

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η Άννα Τσιλιγκίρογλου-Φαχαντίδου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και πήρε δύο ειδικότητες, της Παιδιατρικής και της Κοινωνικής Ιατρικής. Αργότερα απέκτησε και την υποειδικότητα της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής στο Grate Ormond Street του Πανεπιστημίου Λονδίνου. Αναγορεύτηκε διδάκτορας της Ιατρικής του ΑΠΘ με άριστα το 1982. Ήταν μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας για την Κοινωνία και την Υγεία της Μ. Βρετανίας.

Έγραψε πέντε διδακτικά βιβλία: Ανατομία, Υγιεινή, Διατροφή για υγεία, άσκηση και αθλητισμό, Η επίδοση στο σχολείο και η αντιμετώπιση των δυσκολιών μάθησης, καθώς και το Παιδική ανάπτυξη και υγεία. Υπηρέτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως πρωτοβάθμια καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ. Αφυπηρετώντας πήρε τον τίτλο της ομότιμης καθηγήτριας του ΑΠΘ και έγινε επίτιμη πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας της Κοινωνικής Παιδιατρικής. Ήταν μέλος του ΔΣ της διαβαλκανικής συνεργασίας γυναικών UNESCO, της Αντικαρκινικής Εταιρείας και της Αμφικτιονίας του Ελληνισμού.

Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης. Είχε κάνει πολλές ομαδικές και δυο ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής.

Πηγή: pontos news

No Comments Yet

Comments are closed