Βαρβιτσιώτης: Ο νέος Τουρκικός χάρτης είναι ανιστόρητος και δεν γίνεται αποδεκτός από καμία διεθνή κοινότητα

«Είναι ένας χάρτης που προσβάλλει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και προσβάλλει και την κοινή λογική. Ο χάρτης τον οποίο παρουσίασα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δείχνει, ουσιαστικά, το μισό Αιγαίο να ανήκει στην Τουρκία», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι είναι «ένας χάρτης ανιστόρητος, που δεν γίνεται αποδεκτός από καμιά διεθνή κοινότητα» ανέφερε οκ. Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 97,8 ενώ τόνισε, ότι αυτός ο χάρτης είναι συνέχεια του χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας», τον οποίο έχει παρουσιάσει ήδη η Τουρκία.

«Στόχος της τουρκικής προκλητικότητας είναι να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα θερμό επεισόδιο, γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις θέσεις αυτές με βάση το Διεθνές Δίκαιο και θέλει μέσα από ένα θερμό επεισόδιο να ανατρέψει το υφιστάμενο status quo», πρόσθεσε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «είναι μέσα στη λογική της μαξιμαλιστικής προσέγγισης που έχει κάνει η Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα όλο το τελευταίο διάστημα.

Επισήμανε, δε, ότι «οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Είναι παράνομες και προσβάλλουν τη διεθνή νομιμότητα». Με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν έχει σταματήσει ποτέ να σώζει ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο.

«Οι χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που έχουν σωθεί στο Αιγαίο αποτελούν ένα κεφάλαιο τιμής και για το λιμενικό, αλλά και για την πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

No Comments Yet

Comments are closed