Τζ.Πανούσης στο MyPortal.gr (vid): Οι Θεσσαλονικιές είναι φαρμακομούνες

από Διαχειριστής MyPortal
sms

Ο αθυρόστομος αλλά και καυστικός τραγουδοποιός, ηθοποιός και συγγραφέας, Τζίμης Πανούσης, μιλάει στην διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή «30+3» της WebTV του MyPortal.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά.

Διαγράφοντας μία πορεία για περισσότερα από 40 χρόνια παραδέχεται ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στον κόσμο, ενώ θυμάται πως ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη στην οποία βρέθηκε για σπουδές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι Θεσσαλονικιές είναι «φαρμακομούνες».

Αναφέρεται στον θάνατο και τη ζωή, τη δύναμη των ονείρων και κατά πόσο ο ίδιος ελέγχει τα όνειρά του. Αντιστρέφει τους ρόλους και ρωτάει εκείνος για την πίστη, τον παράδεισο, την κόλαση και την επόμενη ζωή, ενώ στη συζήτηση μπαίνουν και τα… ζώδια.

Καταθέτει την άποψή του για το διαδίκτυο, λέει γιατί ο ίδιος δεν έχει προφίλ στο Facebook και εξιστορεί την εμπειρία του στην Επίδαυρο, όπου συμμετείχε το καλοκαίρι κάνοντας όπερα την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη.

Από την αρχαία κωμωδία έρχεται στη σύγχρονη σάτιρα με την τελευταία του παράσταση «Όλοι οι χαζοί μπορούμε», σχολιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τα δεινά που φέρνει η εξουσία της καρέκλας.
«Στο βόθρο μέσα δεν κολυμπάω», απαντάει στο ενδεχόμενο να πολιτευτεί, και σχολιάζει πως ερμηνεύτηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Εκφράζει τον προβληματισμό του για τους νέους και την ελπίδα που χάθηκε, ενώ δείχνει την ειλικρινή ευαισθησία του για κοινωνικά φαινόμενα, όπως η ανεργία.

Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, ενώ αναφέρεται στην αριστερά και στην νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, λέγοντας ότι είναι ένα ύπουλο σχέδιο.

Απαντάει στο αν ο ίδιος είναι αριστερός και περιγράφει τι σημαίνει αυτό, για τις ευαισθησίες που έχει και δεν μπορεί να περνάει καλά όταν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι υποφέρουν.

Χαρακτηρίζει τον Μητσοτάκη χειρότερο από τον Τσίπρα και προβλέπει ότι ο πρώτος δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, καθώς ο δεύτερος όπως λέει είναι «σοβιετικού τύπου» και δεν πρόκειται να κάνει εκλογές.

Περιγράφει την καθημερινότητά του, καθώς αφιερώνει χρόνο στην 8χρονη κόρη του, επενδύει σε ακίνητα ό,τι χρήματα έχει και ενημερώνεται από τα «σκουπιδοκάναλα», όπως λέει χαρακτηριστικά, παραδέχεται ότι νιώθει περήφανος που φοράει τη βέρα του και λέει γιατί φοράει κολάν.