Α. Τσίπρας: “Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία εάν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής”

από Team MyPortal.gr
sms

Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, κατά την επίσκεψή του στη Φυλή, βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

“Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση της ασφαλείας των πολιτών. Οδηγός μας ο σεβασμός αυτού του αγαθού, στο οποίο έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης ξεχωριστά και υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει ασφάλεια στον κάθε πολίτη ξεχωριστά” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αστυνομικές στρεβλώσεις του παρελθόντος, όπως η επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται.

“Η εδραίωση του αισθήματος της ασφάλειας, στις περιοχές με υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας, δεν είναι μόνο υπόθεση επιχειρησιακής επάρκειας, αλλά και κρίσιμο θέμα που αφορά την κοινωνική συνοχή, την ισότητα και τη δικαιοσύνη στο τόπο μας. Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία εάν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής”, τόνισε στη συνέχεια.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ “για την ​υψηλή αίσθηση καθήκοντος που διαθέτουν και ενεργούν καθημερινά με επαγγελματισμό, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών τόσο του Δήμου Φυλής, όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής”.

“Σήμερα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, που πλέον αποδίδει αποτελέσματα” είπε και πρόσθεσε “Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσουμε”.