Τσαβούσογλου: Οι S-400 δεν αποτελούν πρόβλημα για το ΝΑΤΟ

Την πεποίθηση ότι το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, το πρώτο φορτίο του οποίου έχει ήδη παραδοθεί στην Τουρκία, δεν αποτελεί πρόβλημα για το NATO, εξέφρασε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το ΝΑΤΟ. Όπως είναι σαφές από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, οι S-400 δεν αποτελούν πρόβλημα για το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την 52η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), στην Ταϊλάνδη, αναφέρει το Anadolu.

Η παράδοση του πρώτου φορτίου των S-400 άρχισε στις αρχές Ιουλίου, μια κίνηση που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με τον ΝΑΤΟϊκό της σύμμμαχο, τις ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον απάντησε αποκλείοντας τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα κατασκευής των αεροσκαφών F-35, για το οποίο είχε προειδοποίησει μήνες πριν. Οι S-400 δεν είναι συμβατοί με τα αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Η Ουάσιγκτον επιμένει ότι θα θέσουν σε κίνδυνο τα F-35.

Όσον αφορά τις αμερικανικές κυρώσεις, με τις οποίες απειλεί η αμερικανική κυβέρνηση την Άγκυρα, εξαιτίας της αγοράς των S-400, οι ΗΠΑ τηρούν μέχρι στιγμής στάση αναμονής.

No Comments Yet

Comments are closed