Τσαπανίδου σε Σκέρτσο: «Το γαρ πολύ του πανικού γεννά παραφροσύνη»

από Team MyPortal.gr
sms

Στα «πυρά» του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, σχολιάζοντας σκωπτικά πως «ο κ. Σκέρτσος μάλλον θα παρακολούθησε άλλη συνέντευξη. Έκτος και αν το γαρ πολύ του πανικού γεννά παραφροσύνη».

Το σχόλιο αυτό ακολουθεί τις αιχμές του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται «διψασμένα, αποκλειστικά και μόνο η εξουσία και όχι η ευημερία του ελληνικού λαού» και αναφερόμενος στις εναλλακτικές σχηματισμού κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που προέβαλε νωρίτερα ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε.

Τόνισε, δε, ότι «πρόσθεσε ακόμη μία στις πολλαπλές εναλλακτικές διακυβέρνησης που έχει κατά καιρούς αναφέρει και οδηγούν σε παραλυσία και αστάθεια. Μετά, δηλαδή, από την κυβέρνηση ηττημένων και την κυβέρνηση ανοχής, τώρα εφευρίσκει και μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

Εξηγώντας, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι «σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις».

Καταλήγοντας, σχολίασε σκωπτικά πως «το 2023 δεν είναι 2015. Οι πολίτες δεν θα τον ακολουθήσουν διότι δεν θέλουν να ζήσουν μια «δεύτερη φορά στη συμφορά». Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι η καλύτερη απάντηση στους άφρονες τυχοδιωκτισμούς».

«Θέλω κυβέρνηση σταθερή, μακράς πνοής»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ερωτηθείς στην διακαναλική συνέντευξη που πραγματοποίησε για τις συνεργασίες, υποστήριξε ότι το πρώτο με το τρίτο κόμμα θα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει συγκυβέρνηση. Αν είναι η ΝΔ πρώτη ο κ. Μητστοτάκης θα επιδιώξει να φτιάξει κυβέρνηση δεν θα το ρισκάρει, εκτίμησε. Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος θα έχουμε κυβέρνηση, τόνισε, προσθέτοντας ότι η προοδευτική κυβέρνηση θα στηρίζεται σε ένα πρόγραμμα για ανάταξη της οικονομίας, στήριξη της κοινωνίας, επαναφορά της δημοκρατίας στην εξουσία.

«Δεν είναι το όραμα μου ούτε το σχέδιο μου να φτιάξω μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στην ανοχή ενός κόμματος. Θέλω κυβέρνηση σταθερή, μακράς πνοής», σημείωσε.