Τσάμης: Έχει αλλοιωθεί ο ιδεολογικός πυρήνας της ΝΔ

Για μετακίνηση απο τον πολιτικό χώρο που παραδοσιακά έχει η ΝΔ και απόλυτη αλλοιωση του ιδεολογικού πυρήνα του κόμματος έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης σχολιάζοντας την πολιτική θέση της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσάμης μιλώντας στην εκπομπή “Πεδίο Ιδεών” της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 εντόπισε στη ΝΔ μια “απολίτικη εκσυγχρονιστική συνιστώσα” που αποτελείται, όπως εξήγησε απο δύο τμήματα: “το μεν εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟκ προσπαθει να συμπεριφερθεί ως τεχνοκράτης, αποκρύπτωνας το πολιτικό του σκεπτικό, η δε τεχνοκρατική συνιστώσα όσο ο καιρός περνάει αποδεικνύεται ανεπαρκης για διαχείριση πολιτικών θέσεων”.

Ο κ. Τσάμης επισήμανε αναφερόμενος στο πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης: “η κυβέρνηση, και αυτό αναδίδεται από την ηγετική ομάδα και το επιτελείο του πρωθυπουργού, θέλει να κατευθυνθεί σε έναν άλλο χώρο από αυτόν που παραδοσιακά έχει η ΝΔ”.

Όπως είπε αυτό δεν έχει σχέση με την πολιτική του “μεσαίου χώρου” που είχε ακολουθήσει ο Κώστας Καραμανλής. “Το μεσαίο χώρο ο Καραμανλής τον εννοούσε με την έννοια της μετριοπάθειας στην επιχειρηματολογία, τη δράση, τους ρυθμούς. Εδώ τον εννοούν πολιτικά με την έννοια ότι φεύγουμε από τη δεξιά που έχει ως κύριο στίγμα τη λαϊκότητα και τον πατριωτισμό και πάμε στο κέντρο που έχει την οικονομική προτεραιότητα και τον εκσυγχρονισμό”, είπε και τόνισε πως πρόκειται για απόλυτη αλλοίωση του ιδεολογικού πυρήνα της ΝΔ.

No Comments Yet

Comments are closed