Τροπολογία στη Βουλή για τη διατήρησης της Διεύθυνσης στον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης – Τι σχολίασε ο Καλαφάτης

Χάρη στις κοινές προσπάθειες του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, διατηρεί την αρμοδιότητα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν ήδη υποβληθεί σε αυτήν κι αναλαμβάνει επιπλέον έργο.

Με τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή, η Διεύθυνση διατηρείται στον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης, για επόμενες προκηρύξεις καθεστώτων υπό τον Ν. 4399/2016 συνεχίζει με την αρμοδιότητα για επενδυτικά σχέδια που θα έχουν προϋπολογισμό από 1.000.000 ευρώ – 3.000.000 ευρώ.

Στην παράγραφο β του άρθρου 14, αναφέρεται ότι “επενδυτικά σχέδια επιλέξιμου ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και έως και τριών εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιούνται στις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποβάλλονται στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, Τομέας Μακεδονίας – Θράκης”.

Πλέον, στόχος της υπηρεσίας είναι, αρχικά να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες για τα έργα του τρέχοντος Αναπτυξιακού ως το τέλος του έτους και, αμέσως μετά, να αρχίσει η διαχείριση των νέων επενδυτικών σχεδίων. “Όποιος βιάζεται… σκοντάφτει”, σχολίαζε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Στ. Καλαφάτης, για όσους έσπευδαν να προδικάσουν ότι η Διεύθυνση θα “χάνονταν” από τον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης.

No Comments Yet

Comments are closed