Τρομερές δηλώσεις Σοϊλού: “Οι ΗΠΑ πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία – “Ενδιάμεσοί” τους οι Έλληνες”

από Team MyPortal.gr
sms

Ως “ενδιάμεσους” των διεθνών συμφερόντων των Αμερικανών χαρακτήρισε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού την Ελλάδα, τους Κούρδους και την… Ταϊβάν, επιστρέφοντας στη σκληροπυρηνική ρητορική και κινούμενος σε “διαφορετική γραμμή” από τον πιο ήπιο Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν στο περιθώριο της G20.

Μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση ο υπουργός Εσωτερικών της γείτονος κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη. “Η επίθεση και στη Μερσίνη (26 Σεπτεμβρίου 2022 – βόμβα κοντά σε αστυνομικό τμήμα με ένα νεκρό), αλλά και στην οδό Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη, προέρχονται από το Μανμπίτς (Συρία). Στο Μανμπίτς βρίσκονται τα αφεντικά σας, απλό είναι. Πίσω από αυτό, στέκεται η Αμερική, το PYD και το PKK” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Οι ΗΠΑ κανονίζουν τα σχέδια τους με την Κίνα μέσω της Ταϊβάν, τους λογαριασμούς τους στα Βαλκάνια μέσω της Ελλάδας, και τους λογαριασμούς τους στη Μέση Ανατολή μέσω του PKK/PYD”.

Πρόσθεσε ότι “οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι θα έφερναν ειρήνη και δημοκρατία στο Ιράκ και το Αφγανιστάν”. Ωστόσο “το μόνο που άφησαν πίσω τους ήταν η καταστροφή, η τρομοκρατία, η αστάθεια, μια ετήσια παραγωγή 9.000 τόνων οπίου και ανθρώπων που πέφτουν από τις ρόδες των αεροπλάνων”.

“Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει επιρροή από το Αζερμπαϊτζάν ως τη Λιβύη”, σχολιασε ο Σοϊλού, “είναι μια χώρα που δεν παίρνει άδεια από κανέναν ακόμη και όταν ψάχνει φυσικούς πόρους στις θάλασσες, όταν πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών πέρα των συνόρων, όταν ανοίγει τα Βαρώσια, όταν προσεύχεται μέσα  στην Αγία Σοφία”.

Επιπλέον τάχθηκε υπέρ του καθεστώτος της Τεχεράνης σημειώνοντας ότι με τις κυρώσεις που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια οι ΗΠΑ απομόνωσαν το Ιράν από όλο τον κόσμο.