Τρίτη φορά στην προανακριτική για τη υπόθεση Novartis ο Φρουζής

Νέο «ραντεβού» για σήμερα το πρωί δίνουν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, καθώς για τρίτη συνεδρίαση θα γίνει ακρόαση του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Κ. Φρουζή. Στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης -σύμφωνα με πληροφορίες- βρέθηκε η άτυπη συνάντηση με την Ελ. Τουλουπάκη, το αν υπήρξαν ραντεβού με πολιτικά πρόσωπα αλλά για η πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης. Η ακρόαση κράτησε περίπου οκτώ ώρες, ενώ πηγές των κομμάτων «διαβάζουν» με διαφορετικό τρόπο όσα έχουν αναφερθεί στην αίθουσα.

Οι αντιεισαγγελείς

Να σημειωθεί πως την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή αναμένεται να ζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου από τη Βουλή. Και αυτό γιατί ο κ. Φρουζής στην κατάθεσή του ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής φέρεται να έχει κάνει λόγο για πιέσεις.

Στη χθεσινή ακρόαση του ο Κ. Φρουζής φέρεται να είπε πως δεν είχε συναντήσει «πριβέ» τον Αν. Σαμαρά και δεν έχει μεταφέρει ούτε… τροχήλατη ούτε ιπτάμενη βαλίτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως δεν είχε δει ποτέ τους Δ. Αβραμόπουλο, Γ. Κουτρουμάνη και Β. Βενιζέλο, ενώ μια σειρά πολιτικών προσώπων (Αδ. Γεωργιάδη, Μ. Σαλμά, Αν. Λυκουρέντζο κ.ά.) είπε πως είχε δει κάποιες φορές σε εκδηλώσεις (π.χ. του ΣΦΕΕ) παρουσία άλλων προσώπων. Επίσης φέρεται να είπε πως το 2015 είχε παρευρεθεί σε δείπνο που ήταν και ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ πριν από το 2015 είχε σειρά επαφών με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -και τον Αλ. Τσίπρα- με αφορμή νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική δαπάνη που είχε φέρει η τότε κυβέρνηση.

Φαρμακευτική δαπάνη

Ο πρώην επικεφαλής της Novartis είχε και έναν διάλογο με τον Βασίλη Κεγκέρογλου για την Αικατερίνη Κελέση (που είναι στους προστατευόμενους μάρτυρες). Παράλληλα συζήτηση έγινε στην προανακριτική για τη φαρμακευτική δαπάνη και στο αν υπήρξε αύξηση του τζίρου στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν πως «η κατάθεση Φρουζή και η παραδοχή των ψευδών του καταρρίπτει οριστικά τους ισχυρισμούς Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ περί “σκευωρίας” στο σκάνδαλο Novartis, όσο και αν τα δύο κόμματα λειτουργούν ως συνήγοροί του επειδή όλοι μαζί έχουν δικαστικές εκκρεμότητες».

πηγή: Ναυτεμπορική

No Comments Yet

Comments are closed