Η Θεσσαλονίκη διαθέτει ήδη τέσσερις βουλευτές που είναι μέλη της κυβέρνησης ως υφυπουργοί: τον ΥΜΑΘ Κώστα Γκιουλέκα, τον Σταύρο Καλαφάτη, υφυπουργό Ανάπτυξης, την Άννα Ευθυμίου, υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την Έλενα Ράπτη, υφυπουργό Οικογένειας και Δημογραφικής Πολιτικής.
Προφανώς και οι τέσσερις θα είναι εκ νέου υποψήφιοι βουλευτές όπως και ακόμη ένας θεσσαλονικιός υφυπουργός, ο Νίκος Παπαϊωάννου, που έχει το χαρτοφυλάκιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο Παιδείας και ήδη έχει ανακοινωθεί επισήμως απο τη ΝΔ.
Όμως στο Μαξίμου επιδιώκουν την ενίσχυση του γαλάζιου ψηφοδελτίου στη δύσκολη πολιτικά Θεσσαλονίκη με περισσότερους υπουργούς και προβεβλημένα πολιτικά στελέχη.
Σύμφωνα με πληροφορίες “κλείδωσε” η υποψηφιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις φέρεται να έχει πει το τελικό “ναι”.
Ο Νίκος Ταχιάος, επιτυχημένος υφυπουργός Υποδομών, έχει δεχθεί πρόταση αλλά έχει επιφυλαχθεί να απαντήσει αν θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής όπως στις κάλπες του 2019, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αμέσως προσεχές διάστημα.
Τέλος ο πρώην επίτροπος στην Ε.Ε. και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτης Σχοινάς φαίνεται πως τελικά δεν θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης αλλά στο Επικρατείας της ΝΔ καθώς αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο.
Β.Π.
