Τούρκος αναλυτής; Ο Μενέντες δεν έχει διαβάσει το κείμενο της Συνθήκης της Λωζάνης

από Team MyPortal.gr
sms

Ενόχληση που κατά περιπτώσεις αγγίζει και τα όρια της οργής έχει προκαλέσει η πίεση που ασκεί ο Μπομπ Μενέντεζ ενάντια στην παραχώρηση ή έστω στην υπό όρους παραχώρηση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

Σε πάνελ βραδινής εκπομπής στο τουρκικό κανάλι Haber Global ο απόστρατος και νυν καθηγητής του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης Οζγκιούρ Τορ, ενοχλημένος από τον Μενέντεζ σχολιάζει προς τη δημοσιογράφο Σαϊνούρ Τεζέλ: “Αν ο υπουργός Εξωτερικών μας πάει εκεί και έχει την ευκαιρία και ρωτήσει τον κύριο Μενέντες αν έχει διαβάσει τη συνθήκη της Λωζάνης και του δώσει το αγγλικό κείμενο είμαι σίγουρος πως θα το βλέπει για πρώτη φορά και δεν θα το έχει διαβάσει. Και όχι μόνο αυτός, αλλά οι περισσότεροι πολιτικοί εκεί δεν την έχουν διαβάσει. Αυτοί μιλάνε έτσι ‘βλέποντας’ με τα μάτια της Ελλάδας”.

Συνεχίζοντας ο Τορ προσθέτει: “Η Τουρκία υπόκειται σε μία ψυχολογική επιχείρηση. Και ενάντια σε αυτό πρέπει να κάνουμε μία δική μας ψυχολογική επιχείρηση. Δεν πρέπει να αρκούμαστε στο ότι δεν έχουν διαβάσει το κείμενο. Πρέπει να τους υποχρεώσουμε να το διαβάσουν, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τη δημιουργία αντίληψης, πως εμείς δεν εφαρμόζουμε το διεθνές δίκιο και πως εμείς είμαστε που σφετεριζόμαστε τα δικαιώματά τους.”