Τουρκία: Δεν θα ανεχτούμε «τετελεσμένα από την Ελλάδα»

από Team MyPortal.gr
sms

«Δεν θα γίνει ανεκτό κανένα τετελεσμένο γεγονός που στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας», αναφέρει μεταξύ άλλων το προκλητικό ανακοινωθέν του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας που συνεδρίασε την Τετάρτη υπό τον πρόεδρο της χώρας, Ερντογάν.

Σε άλλο σημείο, το ανακοινωθέν τονίζει ότι «τα κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με τον νόμο και το πνεύμα της συμμαχίας».

«Οι αποτρόπαιες επιθέσεις που αποτελούν εκδήλωση αντι-ισλαμικού ρατσισμού και στοχεύουν τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων καταδικάζονται έντονα», προστίθεται.

«Εγκλήματα μίσους»

Στο ανακοινωθέν, όπου δεσπόζει το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, τονίζεται ότι «είναι απαραίτητο να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το μνημόνιο κατανόησης για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων με συγκεκριμένα βήματα».

Παράλληλα, η Άγκυρα τονίζει ότι «όσοι ενθαρρύνουν και πατρονάρουν ενέργειες που υπονομεύουν αξίες όπως η θρησκεία, η συνείδηση ​​και η ελευθερία της σκέψης είναι εταίροι σε εγκλήματα μίσους».