Τουρισμός: Οι Ιταλοί «ψηφίζουν» Ελλάδα και Ισπανία φέτος το καλοκαίρι

Οι Ιταλοί ξεκίνησαν τις κρατήσεις για το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες, Ελλάδα και Ισπανία απορροφούν το 70% του ιταλικού θερινού τουρισμού με προορισμό το εξωτερικό, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα Il Messaggero, που αναμεταδίδει η DW.

H xώρα μας συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον των Ιταλών, οι οποίοι και πέρυσι παρά το ξέσπασμα της πανδημίας έβαλαν την Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεών τους, σημειώνει η DW.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προσπαθεί με κάθε τρόπο να τονώσει και τον εσωτερικό τουρισμό. Ο Iταλός πρωθυπουργός στη συνάντηση του G20 για τον τουρισμό ανακοίνωσε ότι από τις 15 Μαΐου θα τεθεί και επίσημα σε ισχύ το εσωτερικό πράσινο πάσο για μετακινήσεις εντός της χώρας: όσοι ιταλοί και ευρωπαίοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί ή έχουν θεραπευθεί από τον κορoνοϊό το τελευταίο εξάμηνο θα μπορούν να λαμβάνουν βεβαίωση, με την οποία θα επισκέπτονται κάθε περιοχή της χώρας, χωρίς περιορισμούς.

Την ίδια στιγμή οι ιταλοί τουριστικοί πράκτορες ελπίζουν να αποφασιστεί σύντομα και η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων, διότι διαφορετικά οι τουρίστες δύσκολα θα αποφασίσουν να επισκεφθούν την χώρα.

No Comments Yet

Comments are closed