Τουλουπάκη σε Ράικου: «Εγώ μιλάω με ταυτότητα, δεν έχω το προνόμιο των κύκλων»

Αναληθή χαρακτηρίζει η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη όσα φέρεται να της καταλογίζει στην κατάθεσή της η προκάτοχός της, Ελένη Ράικου.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή της η κ. Τουλουπάκη αναφέρει:

«Εαν όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας πράγματι ειπώθηκαν, δυστυχώς για άλλη μια φορά η κ. Ράικου καταφέρεται, όχι μόνο εναντίον εμού θίγοντας την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και κατά του συνόλου του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, υποστηρίζοντας ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς απο τον κ. Παπαγγελοπουλο για να εκτελέσω από κοινού με άλλους δικαστικούς λειτουργούς συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης.

Υπενθυμίζω, λοιπόν, ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την παραίτησή της και χωρίς ουδέποτε να υποβάλλω σχετική αίτηση για την τοποθέτηση αυτή. Στο διορισμό μου κατέληξε δύο φορές το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο που απαρτίζεται απο 11 Αρεοπαγίτες με μεγάλη πλειοψηφία. Η προσφυγή δε κατά της τοποθέτησής μου στην πρώτη εκλογή μου απερρίφθη παμψηφεί από την ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Είναι απολύτως προσβλητικές οι αναφορές της, όχι μόνο για μένα, αλλά κυρίως για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, τους οποίους θεωρεί ελεγχόμενους. Εξίσου προσβλητική και η αναφορά της σε συνάδελφο δικαστικό λειτουργό. Επισημαίνω τέλος ότι, από όσο γνωρίζω, προηγούμενες καταγγελίες της και αιτήσεις σε βάρος εμού και των συναδέλφων μου κρίθηκαν ως ανυπόστατες από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θλίβομαι βαθειά αν εμείς οι ίδιοι δε σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις.

Επισημαίνω τέλος ότι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα κι όχι μέσω κύκλων, «προνόμιο» που δε διαθέτω…».

No Comments Yet

Comments are closed