Τον πρώτο “ανοιχτό” προς το κοινό απολογισμό του ΥΜΑΘ πραγματοποίησε ο Σταύρος Καλαφάτης

από Team MyPortal.gr
sms

*Ρεπορτάζ Γιάννης Γκουμάκης

Από την κατάμεστη αίθουσα του Μet Hotel και με το σύνθημα “Είμαστε ό,τι κάνουμε και όχι ό,τι λέμε” πραγματοποίησε για πρώτη φορά, σε μία “ανοιχτή” προς το κοινό εκδήλωση, τον απολογισμό πεπραγμένων του υπουργείου για τη διετία 2021-2022, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Η απευθείας ενημέρωση προς του πολίτες και όχι συνέντευξη τύπου, ήταν επιθυμία του ίδιου του υφυπουργού, ο οποίος όπως σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του, «οφείλουμε να λέμε και τι κάνουμε όταν είμαστε σε θέση πολιτικής ευθύνης. Και αυτό κάνουμε σήμερα στον τομέα Μακεδονίας – Θράκης. Υλοποιούμε ένα βασικό μέρος της θεσμικής μας αποστολής και λογοδοτούμε στους πολίτες».

Ο κ. Καλαφάτης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε με την ανάληψη των ευθυνών του υπουργείου. Επίσης ευχαριστίες απηύθυνε στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους κκ. Μάκη Βορίδη και Στέλιο Πέτσα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και τους υπόλοιπους Περιφερειάρχες της περιοχής ευθύνης του για την αγαστή και ουσιαστική συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, ενώ ευχαρίστησε και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

 

Στο κύριο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε ικανοποιημένος και δικαιωμένος για την πορεία και υλοποίηση μεγάλων έργων στη Β. Ελλάδα, όπως το Flyover, τα σχολικά κτήρια, το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο Φίλυρο, τα γήπεδα των ΠΑΟΚ και Άρη, τα δικαστικά μέγαρα σε Έδεσσα, Σέρρες, Κιλκίς, και Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, δήλωσε τη μεγάλη του ευχαρίστηση για το νέο ογκολογικό στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», τόνισε πως η ανάπλαση του στρατοπέδου Γκόνου θα είναι η “ναυαρχίδα” των έργων ανάπλασης που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια στην πόλη, ενώ υπερτόνισε τη σημασία κατασκευής νέων υποδομών στη Δυτική Θεσσαλονίκη, σε μία περιοχή που όπως τόνισε “ζουν περίπου 400-500 χιλιάδες συμπολίτες μας”.

Στη συνέχεια ανέφερε πως το δίκτυο προαστιακού σιδηροδρόμου θα καλύψει τη δυτική Θεσσαλονίκη, ανακουφίζοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, ενώ για το μετρό, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κορόϊδεψε τους πολίτες και πως κατέβαλε τεράστιο αγώνα για την υλοποίηση του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΚΜ Κώστας Γιουτίκας, ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος του ΒΕΘ Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο πρόεδρος της Διοικούσας ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο Γενικός Διευθυντής Υπηρεσιών του ΥΜΑ-Θ Θεοφύλακτος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Ιδιωτικών Επενδύσεων Δήμος Ταχταλίδης, η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ευθυμίου (βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης) καθώς και η Κατερίνα Ζιούτα (Συντονίστρια του Μητρώου Στελεχών ΝΔ της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.) και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της πόλης.

Στη αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο συγκυβερνήτη του αεροσκάφους F-4 της Π.Α. που κατέπεσε σήμερα το πρωί στην περιοχή της Ανδραβίδας. Οι σχεδόν 1000 παρευρισκόμενοι, σηκώθηκαν όρθιοι και απέδωσαν κατ’ αυτόν τον τρόπο τιμή προς το πρόσωπο του νεαρού στρατιωτικού