Τον Απρίλιο έτοιμο το πάρκο-ανάσα στη Νικόπολη 5.600 τετραγωνικών (φωτό)

από Team MyPortal.gr
sms

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται στη Νικόπολη του Δήμου Παύλου Μελά, οι εργασίες ολοκλήρωσης του πάρκου 5.600 τ.μ., με το οποίο θα συντελεστεί στην περιοχή αύξηση των χώρων πρασίνου κατά 200%!

Το έργο «Δημιουργία πράσινου πυρήνα για την αστική αναζωογόνηση πολεοδομικών ενοτήτων Νικόπολης», τη μελέτη του οποίου συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», προϋπολογισμού μελέτης 1.216.000,00 € και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2020.

 

 

Η Πράξη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης-ΕΤΠΑ).

Με την ολοκλήρωσή του και την παράδοσή του προς χρήση, η Νικόπολη αποκτά για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια ένα μεγάλο ελεύθερο δημόσιο κοινόχρηστο χώρο συνάντησης των κατοίκων της, ένα σημείο αναφοράς, ένα πάρκο – τοπόσημο του Δήμου Παύλου Μελά και ευρύτερα της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί από την Ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία:

  • το υπόγειο δίκτυο απορροής των ομβρίων υδάτων,
  • το σύνολο των χωματουργικών εργασιών,
  • όλες οι κατασκευές από σκυρόδεμα,
  • η επίστρωση των περιμετρικών πεζοδρομίων με κυβόλιθους,
  • η εγκατάσταση όλων των ιστών ηλεκτροφωτισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης με χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας (LED), τα οποία συνέβαλαν ήδη στην αναβάθμιση της περιοχής κατά τις νυχτερινές ώρες,
  • η τοποθέτηση ξύλινων σκελετών των πεζογεφυρών.

Επίσης έχει ξεκινήσει η φύτευση των δέντρων και η σπορά του νότιου τμήματος του πάρκου με γκαζόν σε συνδυασμό με το απαραίτητο αρδευτικό τους σύστημα.

Απομένουν οι εργασίες επίστρωσης με κυβόλιθους του κάτω επιπέδου περιπάτου, η τοποθέτηση των ξύλινων δαπέδων,  η εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, εξοπλισμός στάθμευσης ποδηλάτων, καλάθια απορριμμάτων, βρύση) και οι εργασίες πρασίνου στο βόρειο τμήμα του πάρκου, που αφορούν τη φύτευση των δέντρων περιμετρικά του πάρκου και κατά μήκος των εσωτερικών διαδρόμων, των υπόλοιπων εδαφοκαλυπτικών θάμνων στα πρανή και την ολοκλήρωση εγκατάστασης του χλοοτάπητα.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Λαλέ, τον Εντεταλμένο Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Στέφανο Βάρφη και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών, επιθεώρησαν το υπό διαμόρφωση πάρκο και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη και την ποιότητα του έργου.

Η Νικόπολη θα έχει τον Απρίλιο το δικό της πάρκο!