Το ΥπΑΑΤ παραχωρεί έκταση στον Δήμο Κιλκίς για έργα σχολικής στέγης

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μαυρουδή Βορίδη παραχωρείται δωρεάν στο Δήμο Κιλκίς η χρήση τμήματος του αγροτεμαχίου Γ314Ν του Κέντρου ‘’Δήμητρα’’ με σκοπό την κατασκευή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, του 4ου Γυμνασίου καθώς και την ανέγερση ενός πρότυπου σχολείου.

Η διάρκεια της παραχώρησης για την ολοκλήρωση του σκοπού χρήσης είναι πενταετής και λήγει στις 22.7.2024.

Ύστερα από τη θετική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης είχε συνεργασία με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά και συζήτησαν τις επόμενες κοινές ενέργειες για την ένταξη κατασκευής των σχολικών μονάδων σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο Δήμαρχος Κιλκίς εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την απόφαση του αρμόδιου Υπουργού καθώς συνιστά θεμέλιο λίθο για την εκπαίδευση και τόνισε ότι με την υποστήριξη και του κ. Γεωργαντά θα αξιοποιήσουμε ως Δήμος τη μεγάλη ευκαιρία που μας παρουσιάζεται για να αποκτήσουμε νέα σύγχρονα και λειτουργικά διδακτήρια που θα ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις των μαθητών και της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Κιλκισιώτης Υφυπουργός δήλωσε: ‘’Έπειτα από την απόφαση δωρεάν παραχώρησης την οποία υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, καθίσταται δυνατή η κατασκευή του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου Κιλκίς. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Κιλκίς και όλη τη Δημοτική Αρχή και σε συντονισμό με τα αρμόδια Υπουργεία μπορούμε πλέον να δρομολογήσουμε την κατασκευή των δύο σχολείων, βελτιώνοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης για τα παιδιά του Νομού μας’’.

No Comments Yet

Comments are closed