Το τηλεφώνημα του Μητσοτάκη, τα σενάρια για Καϊλή, οι σκέψεις του Βενιέρη και ο προεκλογικός χαμός στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ επικοινώνησε με τον Θόδωρο Καράογλου όταν ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε την περιπέτεια της υγείας του, την οποία ευτυχώς ξεπέρασε.  Τον Καράογλου τηλεφώνησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά αφού ενημερώθηκε για το πρόβλημα υγείας του γαλάζιου βουλευτή.

Το σκέφτεται ακόμη ο Δημήτρης Βενιέρης για το αν θα είναι και στις επόμενες εκλογές υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, όπως ανέφερε ο ίδιος στην ραδιοφωνική του εκπομπή.

Η απουσία της Εύας Καϊλή από την ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ (σημειωτέων η ευρωβουλευτής είχε βρεθεί στην πόλη της λίγες ημέρες πριν και μίλησε στο Economist) και η υπερψήφιση του υποψηφίου του ΕΛΚ για την αντιπροεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, κόντρα στη γραμμή του PES, έχουν πυκνώσει τα σενάρια για το πολιτικό της μέλλον.  Άλλοι βλέπουν «φλερτ» με τη ΝΔ, άλλοι ανεξάρτητη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Λίγες μέρες πιο πίσω πήγε ο ανασχηματισμός στο Δήμο Θεσσαλονίκης ώστε πρώτα να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα.

Φούντωσε για τα καλά τις τελευταίες ημέρες η προεκλογική μάχη στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.  Είχαμε την ανακοίνωση δύο νέων υποψηφιοτήτων, του Μίλτου Τασούλη και της Μαρίας Μανούκα, την επιβεβαίωση της στήριξης του Βασίλη Ανδρεάδη από τον Γιάννη Καμαρινό ενώ οι Κλεάνθης Μανδαλιανός και Λευτέρης Αλεξανδρίδης συνεχίζουν την ανακοίνωση υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στους συνδυασμούς τους.

Η μάχη της ΔΕΘ είχε νικητή. Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν πως οι πολίτες έκριναν θετικότερα με διαφορά την παρουσία και όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έμαθα ότι συζητήθηκε ιδιαίτερα η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην ερώτηση του MyPortal για τη μετεγκατάσταση και ανάπλαση της ΔΕΘ, στη συνέντευξη Τύπου.  Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φάνηκε να μην γνωρίζει καλά το θέμα και να επιλέγει μια γενικόλογη απάντηση που συντηρεί τις εσωτερικές διαφωνίες μεταξύ κομματικών στελεχών της Θεσσαλονίκης για το μέλλον της Έκθεσης.  Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε (ξανά) τη συζήτηση που επιχειρούν να ανοίξουν περί μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στελέχη του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη.