Το “όχι” των ψηφοφόρων Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

από Πλάκας Βαγγέλης
sms

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν εκλέχθηκε ακόμη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι όμως το φαβορί και αναμφίβολα το πρόσωπο των εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος.

Ένα άγνωστο πρόσωπο εμφανίσθηκε πριν έναν μήνα και φαίνεται να τα αλλάζει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πρόσωπο που φαίνεται ότι πολιτικά μοιάζει με αυτό του Παύλου Πολάκη αν και κάποιοι (θέλουν να) βλέπουν αυτό του Αλέξη Τσίπρα.

Η επικράτησή του όμως στον πρώτο γύρο δεν έγινε με πολιτικούς όρους. Αποτελεί μια επιτυχία της επικοινωνίας καθώς και της διαχείρισης συμβόλων.

Όχι βέβαια ότι δεν έχει το αποτέλεσμα πολιτικά μηνύματα. Οι ψηφοφόροι, ειδικά οι νέοι που κινητοποιήθηκαν απο την υποψηφιότητά του, είπαν ένα “όχι” στον ΣΥΡΙΖΑ, τον σημερινό, τον παλιό, και τα συστήματα, και τις γραμμές και τις κομματικές γραφειοκρατίες και τα κορυφαία στελέχη στα οποία εν πολλοίς χρεώνουν την δραματική πτώση στις τελευταίες εκλογές. Ζήτησαν κάτι άλλο, κάτι νέο και ελπιδοφόρο και κυρίως πιο ανοικτό. Αυτό βρήκε έκφραση στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη.

Όλα θα κριθούν βέβαια στο επίπεδο των πολιτικών θέσεων. Εκεί ο κ. Κασσελάκης είναι γενικόλογος και επιδερμικός, αρκούμενος σε συνθήματα και προθέσεις. Η πολιτική όμως ειναι πράξη. Και εκεί, στις θέσεις και την πολιτική, θα κριθεί και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.  Σε επίπεδο όχι απλώς απήχησης αλλά και ενότητας.