Το κόλπο για τέλειες φωτογραφίες που θα ζηλεύουν όλοι!

από Διαχειριστής MyPortal
sms

Πάντα θαυμάζατε τις επαγγελματικές φωτογραφίες κι αναρωτιόσασταν πώς τα κατάφερναν οι φωτογράφοι.

Εάν, λοιπόν δεν έχετε ακόμη καταφέρει να μάθετε τις εσωτερικές λειτουργίες μιας φωτογραφικής μηχανής, απλά τεχνάσματα θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ. Πρόσφατα, ο φωτογράφος γάμων Ματίας Φαστ μοιράστηκε ένα κόλπο με μηδενικό κόστος για να βελτιώσετε τα πορτρέτα σας προσθέτοντας αντανακλάσεις και αν το κάνετε, θα εντυπωσιάσετε τους πάντες.

Το μυστικό είναι απλό. Μια οθόνη κινητού τηλεφώνου. Χρησιμοποιώντας το ως αντανακλαστική επιφάνεια, οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να απαλλαγούν από τα ανεπιθύμητα στοιχεία που εισέρχονται στο πλάνο ή να προσθέσουν στοιχεία σε μια απλή σύνθεση.

 

«Είμαι ίσως το πρώτο άτομο που το χρησιμοποίησα, αλλά το ‘ανακάλυψα’ τυχαία σε έναν γάμο, όταν φωτογράφιζα την νύφη την ώρα της ετοιμασίας της» δήλωσε ο Ματίας στο Bored Panda. «Οι παράνυμφες είχαν τα τηλέφωνά τους επάνω στο τραπέζι και είδα τις αντανακλάσεις που δημιουργούνταν. Συνειδητοποίησα πως με τη σωστή γωνία και την απόσταση θα μπορούσα να ενσωματώσω την αντανάκλαση σε μια φωτογραφία ενώ δεν θα φαινόταν πως δημιουργήθηκε από ένα τηλέφωνο».

Ο Ματίας είναι επαγγελματίας φωτογράφος εδώ και 6 χρόνια. «Ένα τηλέφωνο το έχω πάντα στην τσέπη μου και γι’ αυτό το βρίσκω ένα τόσο εύχρηστο εργαλείο για να το χρησιμοποιώ» πρόσθεσε. «Προσπαθώ να μην το χρησιμοποιώ υπερβολικά, αλλά σίγουρα το ενσωματώνω μερικές φορές κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης γάμου. Μερικές φορές το αποτέλεσμα είναι απλό, άλλες πιο δραματικό. Ο στόχος μου είναι πάντα να βάλω τον θεατή να προσπαθήσει να καταλάβει τι συμβαίνει στην εικόνα».